Afbeelding
Eigen foto

Gemeente Amstelveen in de race voor Rookvrije Generatie-award

26 februari 2019 om 12:06 lokaal

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen maakt kans op een Rookvrije Generatie-award. Samen met bewoners, bedrijven en instellingen streeft Amstelveen ernaar een rookvrije gemeente te worden en zo de jeugd rookvrij op te laten groeien. Deze prijs kan een mooie kroon zijn op het werk. Stemmen kan tot 13 maart via deze website, de prijsuitreiking is 4 april.

"Het is geen nieuws, dat roken ongezond is", weet wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen. "Jaarlijks sterven 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. Daarom hebben wij de ontmoediging van roken en beperking van de maatschappelijke schade door roken speerpunt van ons beleid gemaakt. We pakken dit ook collegebreed op."

SUBSIDIE Sinds 2018 zijn verschillende sportverenigingen, begraafplaats Zorgvlied, speelboerderij Elsenhove, zwembad de Meerkamp, de speeltuin en het pierenbadje in het Urbanuspark, gezondheidscentrum Marne en het raadhuisplein rookvrij. Ook deed de gemeente mee met Stoptober en zijn alle organisaties die opdrachten of subsidie van de gemeente ontvangen gevraagd zich bij de rookvrij-ambitie aan te sluiten.

Hiermee stopt de ambitie nog niet. In 2019 lanceert de gemeente een jongerencampagne en maakt alle speeltuinen rookvrij. Ook organiseert Amstelveen een mini-conferentie om lokale organisaties en verenigingen te stimuleren zich aan te sluiten bij de Rookvrije Generatie-ambitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie