Amstelveen Heemraad speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Kockengen.
Amstelveen Heemraad speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Kockengen. Hans van Beek

RODA verliest van koploper; Amstelveen verspeelt voorsprong

25 februari 2019 om 10:28 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ heeft in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal verloren van Zaandam. Amstelveen verspeelde in de derde klasse een 2-0 voorsprong. In het zondagvoetbal verloor RODA ´23 in de tweede klasse van koploper SDZ. Sporting Martinus won in de derde klasse van VSV. NFC verloor thuis in de vierde klasse van Ons Gezellen.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – Zaandam FC 2-0 (0-0) AMVJ speelde zaterdag geen goede eerste helft. Er werd er gerust met de stand 0-0. In de tweede helft kwamen wel de goals voor AMVJ. Eerst via een vrije trap van Michel Roosendaal die van richting werd veranderd en onhoudbaar was voor de keeper, 1-0. De beslissing viel toen Devery Boldewijn in de 16 meter aan zijn shirtje werd getrokken en Tim Reuvenkamp vanaf 11 meter ongenaakbaar bleek. Eindstand 2-0.

3C Amstelveen Heemraad – Kockengen 2-2 (2-1) Amstelveen Heemraad verspeelde zaterdag tegen Kockengen een 2-0 voorsprong. Na een wereldpass van Michel Koster bracht Furgel Fabies Amstelveen op 1-0. Met een afstandsschot vergrootte Maxim Perels de voorsprong naar 2 – 0. Nog voor rust verkleinde Kockengen echter de achterstand naar 2-1. In de tweede lukte het de bezoekers om langszij te komen en werd het 2-2. Dat was tevens de einduitslag

4E RODA '23 – Zeeburgia 6-0 (1-0) De wedstrijd tussen RODA '23 en Zeeburgia werd al op 20 februari gespeeld. De ruststand was 1-0 dankzij een fraaie goal van Justin Groenen. Hij zorgde ook voor 2 -0. Robin Visser bracht RODA op 3-0 en Ivo Lelieveld vergrootte de voorsprong naar 4-0. Met het benutten van een strafschop was daar de hattrick voor Groenen, 5-0. Het slot akkoord was voor Ivo Lelieveld, 6-0.

4E Ouderkerk – Amsterdam FC 5-4 (2-0) Ouderkerk maakte het zichzelf moeilijk tegen Amsterdam FC. Na voor de rust met 2-0 en in de tweede helft zelfs met 4-0 te hebben voorgestaan werd het uiteindelijk toch maar een nipte 5-4 zege. De Ouderkerkse goals werden gemaakt door Gino Voskuilen (2x), Yesse Kiers (2x) en Zaca Zulu.

Andere uitslag in 4E: Sporting Martinus – Eemnes 1-3.

ZONDAGVOETBAL

2B RODA '23 – SDZ 0-1 (0-0) RODA'23 bood thuis redelijk goed partij tegen koploper SDZ. Bij rust stond het nog 0-0. Na 65 minuten kwam SDZ met 0-1 aan de leiding. Wat de Bovenkerkers daarna ook probeerden er kwam in die stand geen verandering meer.

3C Sporting Martinus – VSV 1-0 (0-0) Sporting Martinus moest zondagmiddag vol aan de bak tegen VSV maar het sleepte toch de overwinning binnen. Na 45 minuten spelen was de stand nog 0 – 0. Albin Emanovich was de maker van de enige en winnende goal, 1-0.

3C Bloemendaal – Ouderkerk 4-1 (2-1) Ouderkerk verloor zondag in Bloemendaal met 4-1. Nadat de thuisploeg op 1-0 voorsprong was gekomen, kwam Ouderkerk nog wel op 1-1 door een knalhard schot Desley Douglas dat via het lichaam van Laurens ten Beek in het net verdween. Maar daarna scoorde Bloemendaal nog drie maal.

4C NFC – Ons Gezellen 2-3 (1-0) NFC speelde zondag een slechte wedstrijd. Mourad Aitja bracht NFC eerst nog wel op 1-0 voorsprong. Maar daarna scoorde Ons gezellen drie maal en kwam NFC op 1-3 achterstand. Via een strafschop maakte Anass Khamlichi nog 2-3.