Wethouder Herbert Raat in gesprek met Intertoys-eigenaar Hans de Groot.
Wethouder Herbert Raat in gesprek met Intertoys-eigenaar Hans de Groot. Gemeente Amstelveen

Intertoys Amstelveen dicht nadat klant personeel bespuugd

25 februari 2019 om 10:25 lokaal

AMSTELVEEN Het afgelopen weekeinde is voor de medewerkers van speelgoedwinkel Intertoys in Amstelveen tumultueus verlopen. Eigenaar Hans de Groot moest zijn winkel zaterdag sluiten, omdat de veiligheid van zijn personeel in gevaar kwam. 

Speelgoedketen Intertoys is onlangs failliet gegaan, en afgelopen weekeinde was het laatste moment waarop klanten nog hun cadeaubonnen konden innen. En dat zorgde zaterdag voor de nodige drukte in het filiaal in Amstelveen. Toen het systeem dat de cadeaubonnen moet verwerken er de brui aan gaf, begon de ellende voor eigenaar Hans de Groot en zijn medewerkers. 

BESPUUGDEN Ongeduldige klanten scholden medewerkers uit en bespuugden ze zelfs, en na verloop van tijd besloten mensen maar gewoon speelgoed te pakken zonder dat netjes af te rekenen. De Groot besloot zijn zaak te sluiten en de politie te bellen. 

Een dag later ging de winkel wel weer open, ditmaal onder strenge bewaking van de politie en handhavers van de gemeente. Wethouder Herbert Raat was aanwezig in de winkel om eigenaar De Groot en zijn personeel een hart onder de riem te steken. 

NH Nieuws, de mediapartner van het Amstelveens Nieuwsblad, maakte bovenstaande reportage.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie