Afbeelding
Pixabay.com

Canadese populieren gekapt in Amsterdamse Bos

21 februari 2019 om 17:30 lokaal

AMSTELVEEN De gemeente Amsterdam gaat 76 Canadese populieren kappen in het Amsterdamse Bos. De bomen, die te vinden zijn nabij de Koenenkade, langs de Nieuwe Meerlaan en de Bosrandweg en aan de Mr. Jac Takkade, worden deels vervangen door zwarte populieren.

Volgens de gemeente Amsterdam vormen de bomen een gevaar voor de veiligheid vanwege de kans op afgebroken takken. Amsterdam heeft alle ongeveer 700 Canadese populieren in het bos laten onderzoeken door een gespecialiseerd bureau, en daaruit bleek dat 76 bomen op korte termijn om moeten.

TAKBREUK De bomen worden wel vervangen, door zwarte populieren. Dit is een soort die van nature voorkomt in Nederland en minder gevoelig is voor takbreuk. Ze hebben een levensduur van zo'n 60 tot 80 jaar. Het planten van de nieuwe bomen vindt als het goed is plaats aan het einde van 2019. Het gaat hierbij overigens niet om bomen die in de bospercelen staan, deze worden niet vervangen.

De bomen die blijven staan worden voortaan jaarlijks gecontroleerd en indien nodig gesnoeid. De verwachting is wel dat voor een deel van de bomen die nu nog mag blijven staan binnen 3 tot 5 jaar alsnog kap noodzakelijk zal worden. 

ONDERZOEKSRAPPORTEN De gemeente Amsterdam houdt maandag 25 februari van 16.00 tot 18.00 uur een informatiebijeenkomst in Grand Café De Bosbaan aan de Bosbaanweg 4. Experts lichten dan informeel en persoonlijk de onderzoeksrapporten toe. Deze zijn ook in te kijken. Na afloop is er een informatieve schouw ter plaatse. Meer informatie is verkrijgbaar via canadesepopulieren@amsterdam.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie