Afbeelding
René de Leeuw

Snel standpunt van college Amstelveen over Schiphol

21 februari 2019 om 11:00 lokaal

AMSTELVEEN Het college van Burgemeester en Wethouders komt versneld met een 'position paper', een standpuntbepaling over hoe het zich gaat opstellen tegenover de verdere ontwikkeling van luchthaven Schiphol. Dit stond gepland voor eind dit jaar, maar wethouder Schipholzaken Herbert Raat wil er nu al voor de vakantieperiode mee komen. Of in ieder geval met de hoofdlijnen.

Hij antwoordde dit op vragen van BBA-raadslid Jacqueline Solleveld in de gemeenteraadsvergadering. Solleveld wilde onder meer weten of het door Raat in het Amstelveens Nieuwsblad verwoorde idee dat er een luchthaven in zee moet komen, het standpunt is van Raat zelf of van het hele college va B en W. Ook vroeg zij of hij dit niet eerst met de gemeenteraad had moeten bespreken.

IN ZEE Raat antwoordde dat het college met één mond spreekt en dat het idee van een luchthaven in zee uitstekend past bij wat er over Schiphol staat in het collegeprogramma.

De wethouder wil verder, nu er geen Alders-akkoord over de toekomstige ontwikkeling van Schiphol is gekomen, meer inzetten op lobbyen in Den Haag dan op regionaal overleg. "Politiek Den Haag is nu aan zet," aldus Raat. "Daarom kan het geen kwaad om de discussie over een luchthaven in zee landelijk op de kaart te zetten. Amstelveen is een kleine speler en dat betekent dat we invloedrijke vrienden moeten zoeken."

AFSPRAKEN Jacqueline Solleveld vroeg verder of wethouder Raat van mening is dat Schiphol zich aan gemaakte afspraken houdt.

Volgens Raat is dat formeel waarschijnlijk wel het geval. "Maar tegelijk moet je constateren dat de afgelopen jaren de prognoses over bijvoorbeeld nachtvluchten boven Amstelveen niet zijn uitgekomen en dat er meer overlast voor onze inwoners is ontstaan. Mensen hebben niet gekregen waar ze dachten dat ze recht op hadden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie