Amstelveen Heemraad was thuis te sterk voor Laren ´99..
Amstelveen Heemraad was thuis te sterk voor Laren ´99.. Hans van Beek

Winst voor RODA; tweede thuiszege Amstelveen

11 februari 2019 om 10:13 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ speelde zaterdag in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal onder stormachtige omstandigheden gelijk tegen Buitenveldert. Amstelveen Heemraad won de tweede thuiswedstrijd van het seizoen in de derde klasse. In het zondagvoetbal won RODA ´23 in de tweede klasse het uitduel tegen Quick 1890.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – Buitenveldert 1-1 (0-1) De stormwind maakte goed voetbal zaterdag onmogelijk. Buitenveldert had in de eerste helft licht overwicht en kwam op een 0-1 voorsprong. Na rust herpakte de ploeg van trainer Kumar zich. Met de rugwind werd pressie gezet en dat leverde de gelijkmaker van Serano Austin op, 1-1.

3C Amstelveen Heemraad – Laren'99 4-1 (2-1) Amstelveen Heemraad speelde goed in het thuisduel tegen Laren ´99. Via een ongelukkige eigen goal van Niels Donker was er eerst een 0 – 1 achterstand. Maxim Perels trok de score weer gelijk, 1-1. Op aangeven van Hicham Lechkar maakte Maxim Perels 2-1. Michael Coster zorgde voor 3-1 en 4-1.

4E RODA '23 – De Vecht 2-0 (1-0) RODA '23 was heer en meester op het winderig veld. Dennis Spitteler opende de score, 1-0. In de tweede helft werd het, 2-0, dankzij een fraaie kopbal van Jesper Hottentot. Uitblinker was de uitstekend keepende RODA'23 doelman Mike van Swieten.

4E RKAVIC – EEMNES 3-0 (2-0) Trainer Samir el Aouad was tevreden over zijn jonge spelers. De jonge ploeg van Rkavic nam in de tweede helft al een 2-0 voorsprong. Die werd uiteindelijk verder uitgebouwd naar een 3-0 eindstand.

Andere uitslagen 4E; Weesp- Sporting Martinus 5-1; Ouderkerk – Diemen 2-3 (1-2).

ZONDAGVOETBAL

2B Quick 1890 – RODA '23 0-2 (0-2) RODA '23 behaalde zondag een prima resultaat in het uitduel tegen Quick 1890. Trainer Bnar Toofeek zag zijn ploeg al vrij snel in de eerste helft een voorsprong nemen. Jasper Burgers en Quint Piris waren doeltreffend en zorgden voor een 0-2 voorsprong. Er vielen geen goals in de tweede helft. RODA '23 hield de verkregen voorsprong vast en kon drie verdiende belangrijke punten bijschrijven.

3C Sporting Martinus – SV Diemen 1-1 (1-0) Sporting Martinus kwam in de eerste helft op voorsprong. Een prachtige voorzet van Nils Spooren werd hard en zuiver in geschoten door Bjorn van Breenen. Tweede helft was zeer spannend. Dankzij een twijfelachtige strafschop kwam Diemen langszij. Het bleef 1 – 1.

3C DCG – Ouderkerk 4-0 (0-0) Na een evenwichtige eerste helft en een hoopgevende ruststand van 0 – 0 ging de Ouderkerkse ploeg in de tweede helft alsnog onderuit. Vier goals van DCG bepaalden de eindstand op 4 - 0.

4D VVA/Spartaan – NFC 4-2 (1-1) Vanaf de start was het initiatief in handen van VVA/Spartaan dat na 11 minuten middels een strafschop op 1-0 voorsprong kwam. Mourat Aitja van NFC zorgde met een hard schot voorde 1-1 ruststand. Na een fout van doelman Keizersweerd werd het 2-1, maar opnieuw bracht Mourat Aitja NFC langszij, 2-2. Maar met nog twee goals bepaalde VVA/Spartaan de eindstand op 4 – 2.

5C Nautilus – HYS 1-3