Afbeelding
Archief

New York Pizza wil groeien naar 300 filialen

7 februari 2019 om 13:31 Nieuws

AMSTELVEEN (ANP) Horecaketen New York Pizza, dat het hoofdkantoor in Amstelveen heeft, wil komende jaren flink groeien in Nederland. De pizzaketen, die deze week in Nijverdal zijn tweehonderdste vestiging opent, verwacht in 2022 in zo'n driehonderd filialen pizza's aan de man te brengen.

"Alleen al dit jaar openen we nog eens dertig vestigingen'', zegt directeur en oprichter Philippe Vorst. In april opent de keten daarnaast een nieuw distributiecentrum om al die extra zaken te kunnen bevoorraden.

POPULAIR New York Pizza denkt dat er in 2019 meer dan 10 miljoen pizza's over de toonbank gaan. Vooral de 'double tasty' is populair. Die pizza, die half-om-half is belegd, werd vorig jaar het meest verkocht. Naar verwachting groeit de consumentenomzet dit jaar met dik 15 procent tot 110 miljoen euro.

Vorst is er trots op dat zijn keten zich in aantal vestigingen tegenwoordig staande houdt tussen de Amerikaanse fastfoodgiganten die zich in Nederland hebben gevestigd.

AFSTUDEERPROJECT "Toen we 25 jaar geleden als afstudeerproject aan New York Pizza begonnen, met een vestiging aan het Spui in Amsterdam, vonden we onze wens om te groeien naar vijf vestigingen in Amsterdam al heel ambitieus'', zegt hij. Alle filialen van New York Pizza worden gerund door franchisenemers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie