Amstelveen Heemraad ging onderuit in het uitduel tegen NITA.
Amstelveen Heemraad ging onderuit in het uitduel tegen NITA. Hans van Beek

Verlies voor RODA en Amstelveen; winst voor AMVJ en NFC

4 februari 2019 om 10:08 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ heeft zaterdag de eerste wedstrijd na de winterstop in de tweede klasse gewonnen met 1-3. Amstelveen Heemraad verloor in de derde klasse met 2-1. In het zondagvoetbal liep RODA ´23 in de tweede klasse tegen een nederlaag aan. Sporting Martinus speelde gelijk in de derde klasse en NFC won in de vierde klasse.

ZATERDAGVOETBAL

2A Jong Holland – AMVJ 1-3 (0-1) AMVJ toonde zich zaterdag de meerdere van Jong Holland. Via een steekpass van Dennis Frijn scoorde Zep Fransen 0-1. Dat was ook de ruststand. Het gedisciplineerd voetballende AMVJ kwam door benutte strafschop van Bram van der Dries op 0-2. Kort voor tijd scoorde Jong Holland de aansluittreffer, 1-2. Maar met een uitstekende vrije trap bracht Sil Paddenburg de eindstand op 1-3 voor AMVJ.

3C NITA – Amstelveen Heemraad 2-1 (1-0) Het zat Amstelveen Heemraad niet mee. Eerste kwam thuisclub NITA op 1-0 voorsprong. Kort voor rust werd de marge vergroot naar 2-0. In de slotfase van de tweede helft schoot Reshad Haidairi een strafschop over. Een minuut later zorgde Haidairi nog wel voor 2-1. Maar daar bleef het bij.

4E Amsterdam FC – RODA'23 0-1 (0-1) De winnende treffer en enige goal van de wedstrijd werd gescoord in de 12de minuut dankzij een uitstekend genomen vrije trap van Dennis Spitteler, 0 – 1. Het lukte RODA '23 om die stand vast te houden en de drie punten mee te nemen naar Amstelveen.

Andere uitslagen in 4E: Diemen – RKAVIC 2-1; Weesp – Sporting Martinus 5-1; Zeeburgia – Ouderkerk 1-5.

ZONDAGVOETVAL

2B VV Hooglanderveen – RODA '23 2-0 (0-0) Na een rommelige eerste helft stond het 0-0. Balverlies in de 50ste minuut bood Hooglanderveen de kans op een snelle uitbraak waaruit de 1-0 werd gescoord. Na een snelle uitbraak van Hooglanderveen in de 80ste minuut viel de beslissende 2-0.

3C HBC - Sporting Martinus 0-0 Tegen het in eigen huis altijd sterk spelende HBC bleef Sporting Martinus overeind. Na goed voetbal van beide teams en een boeiende slotfase was de einduitslag 0-0.

4D NFC – Eendracht ´82 4-1 (1-0) NFC staat op een mooie tweede plaats op de ranglijst nadat Eendracht ´82 zondag met ruime cijfers werd verslagen. Na 20 minuten zorgde Virgil Marcelli voor 0-1, en dat was ook de ruststand. NFC ging na de rust in hoog tempo verder. Joshua Aggrey maakte met een verwoestend schot, 2-0. Mourad Aitja vergrootte de voorsprong naar 3-0. Eendracht kwam nog op 3-1 na een verkeerde terugspeelbal van NFC. Met zijn tweede van de middag bracht Mourad Aitja de eindstand op 4-1.