Afbeelding
Lex van Lieshout

Huisarts die patiënten filmde in Amstelveen krijgt cel en tbs

30 januari 2019 om 13:29 lokaal

AMSTELVEEN (ANP) De 38-jarige huisarts Maarten B. uit Leiden is veroordeeld tot 5,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens ontucht en het heimelijk maken van tientallen filmpjes van ontblote meisjes en jonge vrouwen in de behandelkamer. Hij deed dit onder meer in een huisartsenpraktijk in Amstelveen.

De veroordeelde B. maakte in het geheim 46 filmpjes, waarvan er volgens het Openbaar Ministerie achttien als kinderpornografisch aan te merken zijn. Op zeven opnamen zijn ontuchtige handelingen te zien.

KLACHTEN Het gaat hierbij om het betasten van de schaamstreek en borsten, terwijl de meisjes klachten hadden die daar niets mee te maken hadden. B. pleegde daarnaast ontucht met zijn dochtertje vanaf haar tweede levensjaar, en later ook met twee vriendinnetjes van haar. 

De rechtbank in Den Haag achtte woensdag vrijwel alle aantijgingen van het Openbaar Ministerie tegen B. bewezen. Naast zijn straf heeft hij ook een beroepsverbod opgelegd gekregen van 5 jaar. De straf is iets lager dan de 6 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging die de aanklager had geëist. Dat komt omdat ontucht met één vriendinnetje van zijn dochter volgens de rechter niet was bewezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie