NFC won het uitduel tegen Geel/Wit met 1-4.
NFC won het uitduel tegen Geel/Wit met 1-4. George Melchers

RODA ´23 haalt uit tegen Soest; ook winst voor Martinus en NFC

28 januari 2019 om 09:41 Sport/sport

AMSTELVEEN Door de algehele afgelasting op zaterdag kwamen de zaterdagteams van Amstelveen en omgeving niet aan spelen toe. Zondag werd er wel gevoetbald. RODA ´23 won knap de uitwedstrijd tegen Soest in de tweede klasse. Sporting Martinus was in eigen huis in de derde klasse de meerdere van De Meer. Ouderkerk speelde in Zwanenburg gelijk tegen de plaatselijke FC. NFC won in de vierde klasse uit bij Geel/Wit.

ZONDAGVOEBAL

2B RODA '23 - SOEST 6-2 (4-1) RODA '23 versloeg de nummer 2 van de ranglijst overtuigend. Voordat het zover was moesten de Bovenkerkers eerst een tegengoal toestaan want Soest scoorde al in de 5de minuut, 0- 1. Daarna speelde RODA met veel inzet en overtuiging en in de 28ste minuut zorgde Tim Engels voor de gelijkmaker, 1-1. Nog geen twee minuten later deponeerde Quin Piris na aangeven van Lars Postmus de 2-1 in het net. In de laatste 5 minuten voor de rust vielen er nog twee Amstelveense doelpunten. Quint Piris strafte een foutje van de Soest-keeper af bracht de stand op 3-1 en ook de 4-1 kwam van de voet van Piris waardoor hij een zuivere Hattrick scoorde. Acht minuten na de pauze verkleinde Soest de achterstand naar 4 – 2. Vijf minuten later speelde Quin Piris fraai Tim Engeln aan die voor 5 – 2 zorgt. Tien minuten voor tijd bracht Quin Piris met zijn vierde goal van de middag de eindstand op 6-2.

3C Sporting Martinus - De Meer 2-0 (1-0) Sporting Martinus kwam niet in de problemen tegen De Meer. De kou beïnvloedde ook het spelpeil. Na 30 minuten wist het sterkere Sporting Martinus zijn overwicht te vertalen in de eerste goal die werd gescoord door Christoph Kleirin. 1-0 was ook de ruststand. In de tweede helft duurde het tot de 70ste minuut tot Sporting Martinus de zege veilig kon stellen. Niels Spooren zorgde voor de verlossende goal, 2-0.

3C Zwanenburg – Ouderkerk 2-2 (1-1) De wedstrijd was nog geen 3 minuten oud toen de Ouderkerkse keeper in het strafschopgebied aan de noodrem moest trekken. De toegekende strafschop werd door Zwanenburg goed benut, 1-0. Na een half uur spelen bereikte Desley Douglas met een goede voorzet Laurens Van Beek die beheerst scoorde 1-1. Nadat een ingooibal van Mitchel Melissen voor een scrimmage in het strafschop gebied van Zwanenburg zorgde, maakte Tom Straver beheerst 2 – 1. Zwanenburg scoorde ook nog een keer en bracht de eindstand daarmee op 2-2.

4D Geel/Wit – NFC 1-4 (0-2) NFC keerde met drie competitiepunten terug naar Amstelveen. De ploeg kwam op voorsprong dankzij een snelle rush van Luigi Olieberg die 0-1 maakte. Na goed aanspelen van Mourad Aitja zorgde Virgil Marcellie voor de 0-2 ruststand. Geel/Wit slaagde er in de tweede helft nog wel in om tegen te scoren, 1-2. Maar daarna nam NFC direct het heft weer in handen. Virgil Marcellie zorgde koppend voor 1-3. Mourad Aitja bracht de eindstand tenslotte op 1-4.