De gemeente rijdt deze dagen dag en nacht met strooiwagens door Amstelveen om de hoofdroutes sneeuwvrij te maken en zout te strooien.
De gemeente rijdt deze dagen dag en nacht met strooiwagens door Amstelveen om de hoofdroutes sneeuwvrij te maken en zout te strooien. Gemeente Amstelveen

Gratis strooizout voor een sneeuwvrije stoep

23 januari 2019 om 14:47 lokaal

AMSTELVEEN Om glijpartijen door glasheid tegen te gaan, deelt de gemeente Amstelveen gratis strooizout uit aan bewoners om hun eigen omgeving veilig te houden. Het zout is op te halen bij het Afvalbrengstation aan Grutterij 26 en bij de gemeentewerf aan Escapade 2. Inwoners moeten wel zelf een emmer of een plastic zak meenemen om het zout in te kunnen vervoeren.

De gemeente rijdt deze dagen dag en nacht met strooiwagens door Amstelveen om de hoofdroutes sneeuwvrij te maken en zout te strooien. Op de binnenwegen in woonwijken en op stoepen en wandelpaden wordt echter niet geveegd en gestrooid. De gemeente vraagt bewoners om te helpen bij de gladheidsbestrijding en deelt daarvoor gratis strooizout uit aan particulieren. Daarnaast staan op verschillende plekken in Amstelveen zoutkisten die kunnen worden gebruikt voor het ijsvrij maken van bruggen en tunnels.

BEVROREN GFT De gemeente geeft verder de tip om de container voor het groente-, fruit- en tuinafavl (GFT) in een vorstvrije ruimte of uit de wind te plaatsen. Hiermee kan tegengegaan worden dat de inhoud bevriest. Als het kwik onder de nul graden daalt, krijgt de gemeente namelijk regelmatig klachten binnen over GFT-containers die niet goed geleegd zijn. Als het vriest, vriest ook vaak de inhoud van de GFT-containers vast. Hierdoor krijgt de inzamelauto de inhoud niet los, waardoor een deel van de inhoud achterblijft. Een andere tip van de gemeente om dit te voorkomen is om het GFT 's ochtends op de inzameldag los te maken met een hark. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie