Judoka Inno Loeber (rechts op de foto) wint brons in Gemert
Judoka Inno Loeber (rechts op de foto) wint brons in Gemert K. Gietelink

Twee keer brons voor judoka Inno Loeber in Gemert

21 januari 2019 om 12:33 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag werd voor de 35e keer het internationale judotoernooi in Gemert georganiseerd. Judoka Inno Loeber deed voor de gelegenheid mee bij de jongens tot 15 jaar in de klasse tot 34 kg. In een afvalsysteem van 25 judoka’s werd hij knap derde. Na twee gewonnen partijen stond hij in de kwartfinale tegen Jimmy Schoormans van sportschool de Rooy. Inno nam een aanval van Schoormans over en dacht het winnende punt gemaakt te hebben maar de scheidsrechter waardeerde de actie met een ippon voor Schoormans waardoor Inno zich kon opmaken voor de herkansingen. Schoormans won het toernooi. Inno won de volgende drie partijen en kreeg een leuke beker. In de middag nam Inno deel aan de klasse jongens tot 12 jaar tot 38 kilo. Hij won de eerste twee partijen, verloor de halve finale op beslissing en won de partij om brons met een mooie uchimata voor een tweede beker. Jason Belmer kwam in de klasse tot 30 kilo bij de jongens tot 12 jaar tot de strijd brons. Deze verloor hij waardoor hij net naast het podium eindigde. Ezra Soesan, tot 12 jaar, tot 27 kilo, verloor twee partijen in de voorronden en mocht niet om de medailles knokken.