Afbeelding
Pixabay

RODA ´23 goed van start na winterstop; nederlaag AMVJ

21 januari 2019 om 11:08 Sport/sport

AMSTELVEEN Met uitzondering van RODA´23 (zondag) zijn de eerste teams van de Amstelveense voetbalverenigingen niet goed aan de tweede helft van de competitie begonnen. RODA boekte in de tweede klasse een ruime 0-4 uitzege op Pancratius. Sporting Martinus (zondag) verloor in de derde klasse nipt van DCG. In 4C werd de wedstrijd van NFC afgelast. In de tweede klasse van het zaterdagvoetbal verloor AMVJ van Monnickendam. In 3C werd het duel tussen Altius en Amstelveen Heemraad afgelast. Ook TOS Actief tegen RODA '23 in 4E werd afgelast. Rkavic en Sporting Martinus (zaterdag) leden fikse nederlagen.

ZATERDAGVOETBAL

2B AMVJ – Monnickendam 0-2 (0-0) Amstelveens hoogst spelende zaterdagteam werkte in die wedstrijd hard maar verzuimde om doelpunten te maken. Verder dan een schot op de deklat kwam het niet. De was ruststand 0-0. In de tweede helft liet de verdediging zich verrassen en werd het 0 – 1 voor de thuisploeg. Hoewel er hard werd gewerkt lukte het AMVJ niet de achterstand weg te werken. Kort voor het einde viel de definitieve beslissing toen Monnickendam 0–2 scoorde.

In 4E leden Rkavic en Sporting Martinus forse nederlagen: Diemen – Sporting Martinus 5-1; 4E Rkavic – Hertha 2-5; Tos Actief - Ouderkerk 6-1.

ZONDAGVOETBAL

2B Pancratius – RODA '23 0-4 (0-2) Een goede start van de Bovenkerkers die geen minuut in de problemen zijn geweest. Na 10 minuten spelen was het raak. Quint Piris omspeelde de doelman en tikte de 0-1 binnen. Het werd nog voor rust 0-2 na een mooie slalom van Lars Postmus die zijn actie professioneel afrondde. In de tweede helft bleef het team van trainer Bnar Toofeek de betere ploeg. In de 70ste minuut was Lars Postmus op snelheid oppermachtig om daarna feilloos af te ronden, 0-3. RODA bleef alert, en dat leidde tot de actie van Quint Piris die de eindstand bepaalde op 0 – 4.

3C DCG - Sporting Martinus 3-2 (1-0) Sporting Martinus leed een kleine nederlaag tegen DCG dat zich kranig verweerde. Spelend op eigen veld bleek DCG geen makkelijke tegenstander. Na 7 minuten spelen scoorden de Amsterdammers, 1-0 en in die stand kwam er ondanks enkele goede kansen voor de rust geen verandering meer. Na de pauze viel in de gelijkmakende goal van Sporting Martinus. De doelman van DCG kreeg een schot van Bjorn Breen niet onder controle waarna Niek Koning binnen tikte, 1-1. DCG nam daarna met twee goals een 3-1 voorsprong. Yvo Bary verkleinde de achterstand nog naar 3 – 2 en daar bleef het bij.

3C Ouderkerk – ZSGO/WMS  1-3 (1-1) Ouderkerk nam eerst de leiding, maar moest tegen het veel sterkere ZSGO/WMS uiteidelijk het onderspit delven. Tot de pauze bleven de Ouderkerkers overeind en werd er gerust met de stand 1-1. De Ouderkerkse goal werd gescoord door Laurens van Beek. Het werd uiteindelijk 1-3 waarbij dankzij de uitstekende keepende doelman Rene de Jong de schade uiteindelijk beperkt bleef tot 1-3.