Omnisport Apeldoorn
Omnisport Apeldoorn Victor Waasdorp

CD junioren Startbaan op NK Indoor in Apeldoorn

20 januari 2019 om 20:37 Sport/sport Deel je nieuws

In het weekend van 19 en 20 januari vond in het Omnisportcentrum  in Apeldoorn de Nationale CD Indoor plaats. Voor CD junioren zijn er nog geen officiële Nederlandse Kampioenschappen, maar deze wedstrijd komt wel heel dicht in de buurt van een Nederlands Kampioenschap. Je mag immers alleen maar deelnemen als je bepaalde limieten hebt behaald en verder is de wedstrijd net zoals bij de groten senioren kampioenschappen: vooraf op tijd melden, naar de callroom en dan naar het wedstrijd terrein.

Fanny den Uyl (meisjes D2), Steven Waasdorp (jongens D1) en Romee van Dam (meisjes C2) hadden zich ingeschreven en waren op alle ingeschreven onderdelen toegelaten tot de wedstrijd.

D junioren

Fanny en Steven waren op zaterdag al om 9 uur in Apeldoorn. Eerst melden en dan naar de warming-up ruimte om zich voor te bereiden op de 60 meter horden. Fanny moest als eerste en liep in 11.99 sec naar een heel mooi persoonlijk record, ruim een seconde minder dan de laatste wedstrijd. Een half uurtje na Fanny stond Steven aan de start. Hij liep net geen persoonlijk record, maar plaatste zich wel voor de halve finales, wat later op de dag ook het eindstation was. Voor zowel Steven als Fanny ging het twee onderdeel niet zo goed als ze wilden. Het was echt niet slecht, maar zij waren niet heel tevreden over verspringen (Fanny) en kogelstoten (Steven). Bij hoogspringen voor Steven was de aanvangshoogte 1.25 meter. Veel jongens vielen dan ook af en Steven was blij dat hij na twee foutsprongen wel 1.25 meter sprong. Even later sprong hij zelfs 1.30 meter en dat was een persoonlijk record. Aan het einde van de dag moest Fanny om 18.00 uur nog de 1000 meter lopen. De meeste mensen zouden al moe zijn na zo een dag, maar Fanny liep met 3.31 minuten heel knap een persoonlijk record na zo een slopende dag.

C junioren

Romee stond er op zondag helemaal alleen voor in Apeldoorn. In de ochtend plaatste ze zich keurig voor de halve finale van de 60 meter in een nieuw persoonlijk record (8.17 sec). Later op de dag liep ze heel goed in de halve finale, maar miste op een haar na de finale. Bij het verspringen rond de lunch plaatste zij zich knap voor de finale. In finale werd ze negende met een sprong van 8.47 meter.

Mooie resultaten van de Startbaan junioren die ook alle drie weer meerkampen gaan doen in het nieuwe baan seizoen.

Series 60 meter horden (Fanny)
Series 60 meter horden (Steven)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie