Staan de lantaarnpalen niet verkeerd om?

19 januari 2019 om 21:07 lokaal Deel je nieuws

Amstelveen is reeds enige tijd met succes bezig om gevaarlijke kruisingen en (vreemde-) Ovondes te vervangen door keurige (voorspelbare-) Rotondes. Het middenstuk op zijn Amstelveens voorzien van prachtig groen en soms zelfs een fraai kunstwerk. 
Sinds de dagen korter zijn en er zelfs weer af en toe regen valt als het wat donkerder is valt mij echter op dat het zicht op de fietspaden en stoepen bij de oversteekplaatsen op de nieuwe rotondes heel erg slecht is en zelfs soms geheel afwezig. De autobaan daarentegen is echter hels verlicht.
Ik vind dit vreemd omdat op de autoweg juist altijd de voertuigen rijden met (prima-) eigen verlichting en juist het kwetsbare verkeer, voetgangers en fietsers, meestal geen of slechte verlichting dragen. Deze kwetsbare verkeersdeelnemers hebben op de rotondes voorrang maar worden bij schemer nu eigenlijk veel te laat en soms geheel niet waargenomen.
Het zou heel vervelend zijn als deze prachtige rotondes straks als gevolg hiervan een bron worden van (bijna-) aanrijdingen.
Mijns inziens ligt de oplossing voorhanden en is niet echt kostbaar: draai de lantaarnpalen 180 graden om. Het onverlichte kwetsbare verkeer welke voorrang heeft komt dan in de schijnwerpers en de automobilist wordt niet verblind.

Ik ben erg benieuwd of ik de enige (tevreden-) Amstelveense automobilist ben die dit zo ervaart of dat er inmiddels al meer ervaringsdeskundige zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie