De wethouders Raat en Berkhout met Marieke Uildriks,  directeur museum V.d. Togt bij de school.
De wethouders Raat en Berkhout met Marieke Uildriks, directeur museum V.d. Togt bij de school. Gemeente Amstelveen

Onderzoek uitbreiding cultuureducatie in voormalige school Oude Dorp

15 januari 2019 om 16:12 lokaal

AMSTELVEEN De gemeente onderzoekt of de oudste school van Amstelveen, gelegen naast de Dorpskerk in het Oude Dorp, een aanvullende functie kan krijgen. Gedacht wordt aan uitbreiding en professionalisering van de cultuureducatie in samenwerking met museum Jan van der Togt voor bijvoorbeeld basisschoolleerlingen. Maar ook lezingen of workshops behoren tot de mogelijkheden. Momenteel voldoet het pand echter niet aan de eisen die staan voor een educatieve ruimte. Het museum huurt het pand van de gemeente.

Het gebouw, dat dateert uit 1902, had vroeger de functie van Openbare Lagere School. Hierna vestigde de Amstelveense Muziekschool zich in het pand en tot op heden dienen de schoollokalen voornamelijk als atelier voor verschillende kunstenaars. Momenteel maken de bekende kunstenaars Jan Verschoor en Rob Brünnmayer gebruik van de locatie. Eén lokaal wordt al gebruikt voor verschillende activiteiten, maar de huidige staat van het gebouw beperkt uitbreiding van de activiteiten.

"Het pand heeft voor de aanvullende functie een flinke opknapbeurt nodig," aldus wethouder Frank Berkhout (Vastgoed en Cultuureducatie). "Zoals het schilderwerk binnen, herstellen van het tegelwerk, vervangen van het sanitair en de verduurzaming van het gebouw. Dit kan door goede isolatie en isolatieglas." Wethouder Herbert Raat (Cultuur is blij met het initiatief. "Door het toegankelijk maken van dit gebouw kunnen nog meer Amstelveners kennismaken met cultuur. Wat mij betreft zowel jong als oud." Een voorstel wordt later voorgelegd aan de gemeenteraad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie