Hetty Kleinloog
Hetty Kleinloog Bibliotheek Amstelveen

Hoe fictieve personages tot leven komen

29 december 2018 om 15:46 lokaal

AMSTELVEEN Het schrijversvak bestaat uit veel verschillende aspecten. Een goed idee voor een verhaal is essentieel, maar dat geldt ook voor het uitdenken en tot leven wekken van de personages. Denk aan personages als Harry Potter en Pipi Langkous en hoe je deze bijna persoonlijk denkt te kennen dankzij de schrijvers die hen ongelofelijk gedetailleerd hebben neergezet.

Schrijvers hebben hiervoor verschillende methodes. Van het kijken in de eigen ziel tot het zich verdiepen in de levensverhalen van bijzondere figuren die in hun levens voorbij komen. Voor mensen die benieuwd zijn hoe andere schrijvers dit aanpakken en zich hier verder in willen ontwikkelen is er in januari een speciale workshop in de Bibliotheek in Amstelveen.

Hetty Kleinloog is auteur en scenarioschrijfster, schreef de roman 'Volle bloei' en werkte als dialoogschrijfster, storyliner en eindredacteur mee aan series als ONM, Spanga's en GTST. Daarnaast vindt ze het leuk om haar kennis te delen en dit doet ze graag op zaterdag 5 en zaterdag 19 januari van 13.30-16.00 uur in Bibliotheek Amstelland op het Stadsplein. Haar schrijfworkshop staat die dagen volledig in het teken van het ontwikkelen van personages voor fictieve verhalen. De workshop is geschikt voor zowel gevorderde als beginnende schrijvers. 

Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.debibliotheekamstelland.nl en leden krijgen korting.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie