Al ruim 18.000 meldingen op meldpunt voor behoud vuurwerktraditie

23 december 2018 om 20:03 lokaal Deel je nieuws

Luttele weken na de opening van het meldpunt ikervaargeenoverlast.nl zijn er al ruim 18.000 meldingen binnen van mensen die vinden dat het zelf afsteken van legaal consumentenvuurwerk in eigen straat op oudjaarsdag mogelijk moet blijven, met behoud van de huidige afsteektijden.  

Het meldpunt is opgezet door de Vuurwerk Federatie, een samenwerkingsverband tussen de grote vuurwerkfora en Facebookpagina’s in Nederland. Doel is het laten horen van een tegengeluid namens de vele miljoenen vuurwerkliefhebbers in ons land. Het meldpunt is geopend sinds eind november. 

Als bekend is de meerderheid van Nederland tegen een verbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren. In de gemeente Amstelveen bijvoorbeeld gaat het om liefst 61 procent, zo bleek onlangs uit een enquête die door het AD werd gehouden.

Een onderzoek door de Telegraaf wees onlangs uit dat het merendeel van de Nederlanders het afsteken van vuurwerk op straat een echte Hollandse traditie vindt. Ook onderzoeksbureau I&O kwam daar op uit: "Met de stelling ‘Het afsteken van vuurwerk is een mooie traditie die we in stand moeten houden’ is 58 procent van de Nederlanders het eens, net als in 2017". 

Overigens is de Vuurwerk Federatie niet blind voor misstanden en randverschijnselen die te maken hebben met vuurwerk. Ze veroordeelt het gebruik van illegaal vuurwerk en het afsteken van vuurwerk buiten de wettelijke afsteektijden. Tevens propageert de federatie het gebruik van een vuurwerkbril en ontraadt ze het gebruik van alcohol en drugs door mensen die vuurwerk afsteken. 

www.vuurwerkfederatie.nl/ikervaargeenoverlast/

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie