Afbeelding
Amstelveenvoorelkaar

Taalpunt Participe geopend in De Meent

18 december 2018 om 10:48 lokaal

AMSTELVEEN Een groep betrokkenen heeft donderdag het Taalpunt in ontmoetingscentrum De Meent geopend. Het Taalhuis, Stichting Wereldbuur, Participe Amstelland, Amstelveenvoorelkaar, Stichting Lezen & Schrijven, medewerkers van de Openbare Bibliotheek Amstelveen en natuurlijk vrijwilligers plus taalmaatjes – alle pilaren waar het Taalpunt op leunt, waren vertegenwoordigd op deze bijeenkomst. Het bericht dat op deze dag het duizendste taalkoppel was gestart, sinds het begin van Wereldbuur in Amstelveen in 2016, gaf de bijeenkomst extra glans!

Frans Huissen van Amstelveenvoorelkaar interviewde tijdens de bijeenkomst wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn). Elena Nabatova, regiomanager Amstelland van Participe. vertelde over haar eigen ervaringen en eerste leer-ervaringen met de Nederlandse taal nadat ze uit Rusland hierheen was geëmigreerd. Met onthulling van een set chocoladeletters van het woord T.A.A.L.P.U.N.T. was de officiële opening een feit.

Taalpuntmedewerkers Marleen Hensbergen en Door de Flines lieten vervolgens de aanwezigen ervaren wat het is om een taalachterstand te hebben. Dat leverde een interessante discussie op over ambtelijk taalgebruik. Wethouder Marijn van Ballegooijen vertelde dat de gemeente Amstelveen bezig is om alle standaardbrieven onder de loep te nemen en waar mogelijk eenvoudiger taal te gebruiken om dezelfde boodschap over te brengen.

Het slot van de feestelijke opening was een Taal-quiz door wijkcoach Joyce Weij . Jolanda Splinter, die onlangs een drukbezocht Taalcafé startte in De Meent, werd de grote winnaar.

OPENINGSTIJDEN Het Taalpunt is te bezoeken op donderdagen van 17.00 tot 19.00 uur. Er is informatie en advies te krijgen over alles wat te maken heeft met de Nederlandse taal en met het verhogen van vaardigheid in het omgaan met computers. Ook wijzen medewerkers van het Taalpunt voor menseen die anderen willen ondersteunen in het oefenen met Nederlands. Ook mensen die baat hebben bij een cursus of een coach op het gebied van Nederlands kunnen bij de medewerkers van het Taalpunt terecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie