Eerder dit seizoen scoorde Amstelveen thuis wel (foto), maar zaterdag werd pas de eerste thuiszege van het seizoen behaald. Hans van Beek

Amstelveen haalt eerste thuiszege; AMVJ lijdt fikse nederlaag

17 december 2018 om 10:04 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ heeft zaterdag in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal een fikse uitnederlaag geleden tegen VV ZOB. Amstelveen Heemraad haalde de eerste thuiszege van dit seizoen. De ploeg won in de onderste regionen van de derde klasse van CTO´70. Het zondagvoetbal werd vanwege winterse omstandigheden afgelast.

ZATERDAGVOETBAL

2A ZOB – AMVJ 5-2 (2-0)

Ook afgelopen zaterdagmiddag stond AMVJ weer met lege handen. Het hoogst spelende Amstelveense team ging kansloos ten onder in de uitwedstrijd bij de Zuid Oost Beemster(ZOB). Bij rust keken de Amstelveners al tegen een 2-0 achterstand. De thuisploeg kwam al snel op een 1-0 en die voorsprong werd nog voor de pauze vergroot tot 2-0. Dat was ook de ruststand. Na een uur spelen werd de achterstand van AMVJ vergroot naar 3-0. Daarna kon AMVJ pas wat terug doen. Lucas Hofstra maakte 3-1. ZOB was direct weer bij de les en scoorde 4-1. Hoewel Jeroen Halsema er nog 4-2 van maakte werd de wedstrijd definitief beslist toen ZOB de vijfde goal maakte.

3C Amstelveen Heemraad – CTO '70 4-3 (2-1)

Het leek er in de eerste helft op alsof Amstelveen Heemraad op weg was naar een gemakkelijke overwinning tegen CTO ´70 uit Duivendrecht. Na 19 minuten spelen stond de 1-0 op het scorebord dankzij een goal van Furgil Fabies. Nog geen twee minuten daarna was de goed spelende Reshad Haidari succesvol. Dankzij zijn doelpunt werd het 2-0. Twee minuten voor de pauze deed CTO'70 wat terug met als gevolg een ruststand van 2-1. Na 9 minuten spelen in de tweede helft vergrootte Amstelveen de voorsprong. Kevin Nandlu schoot de Amstelveners naar 3-1. Nadat Reshad Haidari de voorsprong had vergroot naar 4-1 leek het pleit beslist. Maar door twee eigen doelpunten kwam CTO'70 terug in de wedstrijd zodat het 10 minuten voor tijd 4-3 stond. Daar bleef het echter bij en dus bleven de 3 competitiepunten in Amstelveen.

4E RODA '23 – Hertha 3-2 (1-0)

RODA '23 heeft de eerste helft van de competitie in het zaterdagvoetbal niet alleen afgesloten met een periodetitel, maar de Bovenkerkers gaan de feestdagen in als winterkampioen. Zaterdag werd Hertha verslagen met 3-2. In de 20ste minuut van de eerste helft zette Melvin Joling met een schitterend doelpunt RODA '23 op 1-0 voorsprong. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft kwam Hertha binnen 10 minuten langszij, 1-1. Het werd na 65 minuten spelen in de tweede helft zelfs 1-2. Met nog een kwartier te spelen mocht RODA '23 echter een strafschop nemen. Justin Groenen kende geen genade en bracht zijn ploeg weer op gelijke hoogte, 2-2. In de laatste minuut van de wedstrijd behaalden de Bovenkerkers toch nog de overwinning. Met een schitterende vrije trap bracht Dennis Spitteler de eindstand op 3-2.

4E Ouderkerk – Eemnes 2-0 (1-0)

Een uitstekend spelend Ouderkerk versloeg in eigen huis Eemnes met 2-0. De eerste helft was 32 minuten oud toen Sander Couperus 1-0 scoorde. Dat was ook de ruststand. Acht minuten voor tijd besliste Remy van Luin het duel definitief, 2 – 0.

4E Zuidoost United - RKAVIC 1-5