Maitre Pascal Kenter met Thomas Dijkstra winnaar pupillen
Maitre Pascal Kenter met Thomas Dijkstra winnaar pupillen Sylvia Walet

Eerste Nationaal Schermtoernooi in Amstelveen groot succes!

16 december 2018 om 21:43 Sport/sport Deel je nieuws

Een primeur voor Amstelveen: afgelopen weekend is er voor de eerste keer een nationaal schermtoernooi voor jeugd en senioren georganiseerd.

Bijna 100 schermers vanuit heel Nederland hebben gestreden om de titels. Zowel ervaren wedstrijdschermers als recreatieve schermers hebben deelgenomen.  Bij aankomst in Sporthal “De Meent”werden de deelnemers door de vrijwilligers van de organiserende Amstelveense Schermschool Tréville hartelijk ontvangen.

Maitre Pascal Kenter vindt het een goede zaak dat Amstelveen op de schermkaart wordt gezet: “Het is leuk om zoveel schermers in Amstelveen te mogen verwelkomen en te laten zien wat schermen te bieden heeft”.

Bas Eenhoorn, de Burgermeester van Amstelveen kwam ook nog even langs om de schermers aan te moedigen.  Hij was erg onder de indruk van de goede sfeer.  

Bij de schermsport is respect voor je tegenstander en voor de scheidsrechter heel belangrijk.  Volgens Martijn de Haas (s.v. En Cavant), die goud veroverde bij de senioren vereist schermen naast de juiste techniek en een goede conditie ook concentratie, inzicht en reactievermogen.

Heb jij zin om je zelf fysiek en mentaal uit te dagen?  Kom eens een proefles nemen bij Schermschool Tréville! 

Podium plaatsen bij de senioren
Bas Eenhoorn, Burgermeester van Amstelveen feliciteerd Maitre Pascal Kenter
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie