NFC speelde zondag met 0-0 gelijk in de uitwedstrijd tegen DSS.
NFC speelde zondag met 0-0 gelijk in de uitwedstrijd tegen DSS. George Melchers

Nipte zege voor RODA´23; Martinus wint in slotfase

10 december 2018 om 11:19 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ verloor zaterdag op eigen veld van DVVA in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Het duel tussen AH '78 en Amstelveen Heemraad in de derde klasse werd afgelast. In het zondagvoetbal behaalde RODA ´23 een nipte uitzege bij FC Abcoude in de tweede klasse. In de derde klasse keerde Sporting Martinus met 3 competitiepunten terug uit Velserbroek. De wedstrijd tussen DWS en NFC in de vierde klasse eindigde in 0-0.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – DVVA 1-3 (0-2) Na drie enorme kansen te hebben gemist werd de inzet van DVVA beloond met twee doelpunten. AMVJ keek daardoor in de rust tegen een 0-2 achterstand aan. Ook in de tweede helft bakte de Amstelveense ploeg er niet veel van. DVVA vergrootte de voorsprong naar 0-3. In de laatste minuut werd het na een scrimmage 1-3.

4E Diemen – RODA'23 2-3 (1-2) RODA '23 kwam in de uitwedstrijd bij Diemen al binnen 14 minuten op een 0-1 voorsprong. Het was Dennis Spitteler die Melvin Joling in de gelegenheid stelde om te scoren. Kort voor rust wist Robin Visser Melvin Joling te bereiken die zijn tweede binnen schoot, 0-2. Drie minuten voor rust verkleinde Diemen de achterstand naar 1-2. Kort voor het eindsignaal kopte Robin Visser een door Dennis Spitteler genomen vrije trap binnen, 3-1.

4E RKAVIC – Sporting Martinus 4-0

ZONDAGVOETBAL

2B ABCOUDE – RODA '23 0-1 (0-1) RODA '23 heeft de uitwedstrijd bij Abcoude winnend afgesloten. De twee teams waren aan elkaar gewaagd. RODA '23 zocht de aanval en dat leverde succes op in de 23ste minuut van de wedstrijd. Toen bracht Rinaigel Ogenio zijn ploeg aan de leiding door 0-1 te scoren. Hoewel de thuisploeg probeerde om de achterstand weg te werken gaven de Bovenkerkers niet thuis. Het bleef 0-1.

3C VVH/Velserbroek – Sporting Martinus 1-2 (1-0) Onder moeilijke weersomstandigheden heeft Sporting Martinus drie punten kunnen bijschrijven tegen een zeer verdedigend Velserbroek. De thuisploeg zakte vaak ver terug en verdedigde stug. In de 35ste minuut werd het 1-0 voor de Velsenaren dankzij een toegekende strafschop. In de tweede helft zette Sporting Martinus orde op zaken. In de de 80ste minuut scoort David Soesan koppend de gelijkmaker, 1-1. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde David Kasse na goed aangeven van Nils Spooren voor de winnende goal, 1-2.

3C Ouderkerk – IVV 0-2 (0-1) Ouderkerk leed een onnodige nederlaag. Via een rommelgoal kwam de ploeg op een 0-1 achterstand kwamen. In de tweede helft werd er hard gewerkt maar werden kansen niet benut. Een minuut voor het einde werd het 0-2.

4D DSS- NFC (0-0) Onder moeilijke weersomstandigheden en op slecht kunstgrasveld is NFC in de uitwedstrijd tegen DSS uit Haarlem blijven steken op 0-0. Over de gehele wedstrijd genomen was NFC de bovenliggende partij en kreeg genoeg kansen om de wedstrijd in zijn voordeel te kunnen beslissen.

5C Nautilus – Sloterdijk 1-3