Amstelveen Heemraad en Robinhood hielden elkaar in evenwicht.
Amstelveen Heemraad en Robinhood hielden elkaar in evenwicht. Hans van Beek

RODA ´23 haalt uit tegen Weesp; Amstelveen deelt punten met Robinhood

3 december 2018 om 10:58 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ leed in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal een nederlaag tegen Arsenal. Amstelveen Heemraad deelde in de derde klasse de punten met Robinhood. RODA zaterdag verloor in 4E de derby tegen Rkavic. In het zondagvoetbal haalde RODA ´23 uit tegen Weesp in de tweede klasse. Sporting Martinus speelde in 3C gelijk tegen Zwanenburg.

ZATERDAGVOETBAL

2A Arsenal – AMVJ 3-1 (0-0) AMVJ begon goed. De toeschouwers zagen gemotiveerd spelende ploegen in een eerste helft waarin er geen goals vielen. In de tweede helft nam Arsenal het heft in handen maar het was AMVJ dat via RenÉ Boer de score opende 0-1. Arsenal kwam terug. Maxim en Holwijn (uitblinker) bogen de stand om naar 1-1 en 2-1. AMVJ verloor uiteindelijk met 3-1.

3C Amstelveen Heemraad – Robinhood 2-2 (1-2) Amstelveen Heemraad en Robinhood deelden de punten. Na een half uur spelen werd een opgelopen 0 – 1 achterstand weggewerkt door Amstelveen. Reshad Haidairi maakte op aangeven van Sven Boelsma 1-1. Twee minuten later kwam Amstelveen Heemraad opnieuw op achterstand 1-2. Furgiel Fabies behoedde de Amstelveners voor een nederlaag, 2-2.

4E RODA '23 – Rkavic 1-3 (0-2) RODA '23 leed zaterdag een thuisnederlaag tegen plaatsgenoot Rkavic. Het werd verrassend 1-3 in het voordeel van Rkavic. Ondanks de nederlaag blijft RODA '23 aan kop in 3C. Rkavic bezet de negende plaats met 13 punten uit 9 wedstrijden.

4E Sporting Martinus – Hertha 2 - 4 Verlies voor Sporting Martinus dat op de ranglijst nu de voorlaatste plaats bezet met slechts 6 punten uit 10 wedstrijden.

ZONDAGVOETBAL

2B RODA '23 – Weesp 5-0 (3-0) Lars Postmus scoorde al snel 1-0 voor RODA ´23. In het vervolg van de wedstrijd bleken de Bovenkerkers oppermachtig te zijn. Na een snelle aanval maakte Quint Piris 2-0 en hij zorgde ook voor 3-0. In het laatste kwartier vielen er nog twee RODA '23 doelpunten. Twee fraaie goals van Jasper Burgers leverden een eindstand op van 5-0.

3C Sporting Martinus – Zwanenburg 1-1 (1-1) De wedstrijd kende een mindere eerste helft waarin ook de twee enige goals van het duel vielen. Na de 0-1 van Zwanenburg zorgde Fabian van Ginkel op aangeven van Jeffery Riemslag voor de gelijkmaker. Bij het laatste fluitsignaal stond nog steeds de 1 – 1 op het scorebord.

3C De Meer – Ouderkerk 0-4 (0-2) Ouderkerk won overtuigend. Jay Day opende de score, 0 – 1 en Mitchel Melisse benutte nadat hij was gevloerd een strafschop, 0-2. Met twee goals bracht Kay de Jong de eindstand op 0-4.

4D NFC – BSM 2-1 NFC keerde na de overwinning tegen BSM terug in de subtop. Mourad Aitja zette de Amstelveners op een 1-0 voorsprong. Vanaf het begin was NFC de bovenliggende partij. Mourad Aitja zette de Amstelveners op 1-0 voorsprong. In de tweede helft viel uit het niets de gelijkmaker van BMS, 1 – 1. Maar uitblinker Mourad Aitja zorgde voor de fraaie winnende goal, 2-1.

5C Nieuw Sloten – Nautilus 6-3