Frédérique Spigt in ´De Krijtkring´
Frédérique Spigt in ´De Krijtkring´ Sanne Peper

Familievoorstelling ´De Krijtkring´ met sfeer van popconcert

9 november 2018 om 16:00 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN De familievoorstelling ´De Krijtkring´ (10+) is zondagmiddag 11 november te zien bij Schouwburg Amstelveen. Liesbeth Coltof, de Grande Dame van het jeugdtheater, neemt met deze voorstelling afscheid van haar gezelschap De Toneelmakerij. Ze zet de zaal op zijn kop met knallend muziektheater. Bertolt Brechts meesterwerk ´De Kaukasische Krijtkring´ wordt omgetoverd tot een familievoorstelling met de sfeer van een popconcert.

Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in ´De Krijtkring´. Frédérique Spigt schreef speciaal voor deze voorstelling vijftien nieuwe nummers. Zij heeft in het stuk de rol van zanger en verteller en loodst het publiek door een spannend verhaal waarin een oorlog ervoor zorgt dat een keukenmeid zich ontfermt over het kind van de gouverneur.

RIMPELSTEENTJE Zondagmiddag 11 november is ook ´Rimpelsteeltje´ (6+) te zien in de kleine zaal van de schiouwburg. Het is een fantasierijk sprookje waarin veel vergeten wordt. Een oude mevrouw verliest langzaam haar grip op de realiteit. Ze verdwijnt in een zelfverzonnen wereld en neemt haar omgeving daarin mee. Dat kan onhandig en soms zelfs lastig zijn. Toch maakt ze er een mooi verhaal van.

Voor meer informatie: http://www.schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie