Afbeelding
WTC De Amstel

Renners WTC de Amstel succesvol in Nesser Cross

5 november 2018 om 12:00 Sport/sport

NES AAN DE AMSTEL De 14de editie van de Nesser Cross was zondag weer een zware editie, hoewel het weer deze keer erg vriendelijk was. De thuisrijders van WTC De Amstel wisten in maar liefst vier categorieën de zege te pakken.

Er was in tegenstelling tot andere jaren weinig modder, maar de hobbelige passages op de Ringdijk en het vele op- en afrijden maakten dat weer het uiterste van de deelnemers werd gevraagd. Er waren dan ook alleen maar sterke winnaars op het parcours dat door de organiserende Supportersvereniging Nes aan de Amstel was uitgezet en waarop ruim 200 deelnemers zich uitleefden.

Om 15.15 uur stortte een groot peloton renners tot 39 jaar zich het veld in tijdens het slotnummer van de dag, met in theorie ook de snelste renners. De beloftevolle Junior Owen Geleijn van WTC De Amstel had twee ronden nodig om het commando over te nemen van de leider in de competitie Dennis Soeverein uit Haarlem. Geleijn gaf die leiding iet meer uit handen. Op ruime afstand werd de sterke Amstelvener Koos Jeroen Kers 2de, vlak voor Soeverein en iets verderop kwam Niek Voogt uit Ouderkerk als 4de over de streep, terwijl zijn dorpsgenoot Menno Broex als 8ste over de streep kwam.

In andere categorieën waren er eerder op de dag ook mooie zeges voor de thuisclub WTC De Amstel. Bij de Jeugd was het Amstelvener Viego Tijssen die bij de oudste Jeugd onbedreigd naar de winst koerste. Bij de jongste Jeugd was de kleine Max Baars de snelste.

Bij de Nieuwelingen (jongens 15/16 jaar) was er een volledig Amstel-podium met Ouderkerker Jelle Boonstra die clubgenoot Maurits Kool versloeg en thuisrijder Mees van Duren op de 3de plaats.

In de Masterscategorie (een immens peloton van bijna 100 man) ging de zege verrassend naar Sander Boerkamp die de Haarlemmer Ron Vroom knap aftroefde. Op de 3de plaats eindigde de sterke Michael Breedt. Bij de Dames ging de zege naar de Amsterdamse Marianne van Leeuwen die Amstelrenster Rosan Koper aftroefde.
De Amsterdamse Crosscompetitie gaat de komende weken elke zondag door op een aantal plaatsen in de omgeving. Op 25 november vindt de Ouderkerker Cross plaats, waar ook een Burgercross wordt georganiseerd voor de plaatselijke recreanten.