Optreden van Samantha Fish tijdens de vorige editie van Amstelveen City Blues
Optreden van Samantha Fish tijdens de vorige editie van Amstelveen City Blues Mert Musaoglu

Vierde editie Amstelveen City Blues festival in P60

1 november 2018 om 16:00 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Poppodium P60 is zaterdag 3 november het toneel van de vierde editie van hét Amstelveen City Blues festival. Er treden zowel internationale grootheden op als nieuw talent. Er zijn optredens van The King's Rhythm Crew met Hugh Coltman en Jon Amor, Eric Gales, David Gogo, Son of Dave en Mississippi Mud Pie

The King's Rhythm Crew wordt voor deze show vergezeld door twee speciale gasten: Hugh Coltman en Jon Amor, beiden ex-leden van The Hoax. Na hun opsplitsing eind jaren '90 bleven de twee muziek maken in verschillende projecten, maar voor deze show staan ze weer samen op het podium. Begin dit jaar bracht Coltman nieuwste album 'Who's Happy?' uit, waar hij teruggrijpt op de New Orleans blues.

De Amerikaanse bluesgitarist Eric Gales komt vanuit het hart van de blues - Memphis, Tennessee. Hij tekende op 15-jarige leeftijd zijn eerste platencontract en bracht in 2017 zijn goed ontvangen achttiende album 'Middle of the Road' uit.

David Gogo uit Canada is een alom gerespecteerd bluesgitarist die ´groove-fueled´ blues speelt. De van origine eveneens Canadese mondhardmonica-specialist Son of Dave komt met zijn one-man funky harmonica beatbox roots experience naar het festival in P60.

Het festival wordt afgesloten door de Amsterdamse bluesrock-formatie Mississippi De band is vernoemd naar een lekkernij die zijn oorsprong kent in de Mississippi Delta. De streek waar ook de blues oorspronkelijk vandaan komt. "Melt and mix" zegt het receptenboek. Net als het dessert waar de band naar vernoemd is, brengt de band een aanstekelijke combinatie van invloeden en smaken: blues, rock, funk, pop.

Aanvang 19.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 29 euro en aan de kassa (indien nog beschikbaar) 32,50 euro. Meer info: ww.p60.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie