OSM ´75 omsingelt speler van Amstelveen Heemraad.
OSM ´75 omsingelt speler van Amstelveen Heemraad. Hans van Beek

Nieuwe nederlaag Amstelveen; fors verlies voor RODA

29 oktober 2018 om 11:28 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ heeft zich zaterdag in de subtop van de tweede klasse weten te handhaven door een 5-2 overwinning op OSV. Amstelveen Heemraad leed de vijfde competitienederlaag in de derde klasse. In het zondagvoetbal liep RODA´23 een forse nederlaag op in de tweede klasse tegen SCH ´44. Sporting Martinus won in de derde klasse van Real Sranang.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ - OSV 5-2 (1-0) AMVJ had weinig moeite met OSV. In de eerste helft wisten de bezoekers zich nog enigszins te handhaven gezien de ruststand van 1-1. De AMVJ-goal werd gescoord door Lucas Hofstra. Kort na rust werd het 1-2 maar Roppa Meerhof bracht AMVJ weer op gelijke hoogte, 2-2. Dankzij goals van Lucas Hofstra en Rene Boer liep AMVJ uit naar 4-2. Lucas Hofstra bepaalde de eindstand op 5-2.

3C Amstelveen Heemraad – OSM'75 2-3 (2-1) Het wil dit seizoen maar niet lukken bij Amstelveen Heemraad. Nadat vorige week de eerste overwinning in de competitie werd gehaald, verloor Amstelveen zaterdag op eigen veld met 2-3 van OSM ´75. Al na 10 minuten werd de Amstelveense keeper verrast door een afstandsschot, 0-1. De ploeg van trainer Laurens ten Heuvel kwam weer langszij door een goede goal van Michael Koster, 1-1. Nog voor rust zorgde Toby Correia zelfs voor 2-1. Meer toen beide ploegen richting kleedkamer liepen kreeg Avital Trustfull een rode kaart wegens een discussie met Roy Kooijman van OSM. Daardoor moest Amstelveen in de tweede helft met 10 man verder. Het werd met 2 goals binnen 20 minuten voor OSM 2-3.

4E RODA '23 – Weesp 4-0 (1-0) RODA '23 won met grote cijfers van Weesp. Na een ruststand van 1-0 zetten de Bovenkerkers de goede lijn door in de tweede helft. Een minuut na rust vergrootte Melvin Joling de voorsprong naar 2 - 0. Twintig minuten voor het eindsignaal maakte Joling er met zijn tweede 3-0 van. Van der Leest bepaalde de eindstand op 4 - 0

4E Sporting Martinus – Ouderkerk 0-3 (0-1) In de 29ste minuut opende Ton van Mierlo de score en zette Ouderkerk op 0-1. Ook in de tweede helft bleef de bleven de bezoekers de bovenliggende partij. Ouderkerk vergrootte de voorsprong naar 0 – 2 en Sander Couperus schoot de laatste Ouderkerkse goal binnen. Eindstand 0-3.

Andere uitslagen 4E RKAVIC – TOS Actief 5 – 1

ZONDAGVOETBAL

2B RODA'23 – SCH'44 2-6 (0-3) RODA ´23 leed zondag in de tweede klasse een forse thuisnederlaag tegen SCH '44 uit Bijleveld. Bij rust keken de Amstelveners al tegen een 0-3 achterstand aan. Pas nadat die voorsprong was opgelopen naar 0-5 deden Raoul Pengel en Nahoufal Hammi wat terug en verkleinden de achterstand naar 2 – 5. SCH '44 bepaalde de eindstand vervolgens op 2-6.

3C Sporting Martinus – Real Sranang 2-1 (1-0) Sporting Martinus kwam op 1-0 dankzij de goal van David Soesan. In de tweede helft werd het goede spel beloond met een tweede goal. Een hoekschop van Raymond Wismeijer werd door Real knullig in eigen doel geschoten, 2 – 0. Sno redde de eer voor de bezoekers; eindstand 2 – 1.

4D Spaarnwoude - NFC 5-2 (3-1) NFC liep tegen Spaarnwoude een enorme zeperd op. Binnen 25 minuten was het al 3-0. NFC vlak kwam voor de rust door Virgel Marceli op 3-1. Het werd uiteindelijk 5 -2 voor de bezoekers.