Maarssen zette Amstelveen Heemraad opzij.
Maarssen zette Amstelveen Heemraad opzij. Hans van Beek

Derde zege voor RODA ´23; fikse nederlaag Amstelveen

15 oktober 2018 om 11:33 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ boekte zaterdag een zwaar bevochten overwinning in 2A. Amstelveen Heemraad leed in 3C fors verlies in Maarssen. In het zondagvoetbal leden boekte RODA ´23 de derde zege op rij in de de tweede klasse. Sporting Martinus en NFC leden nederlagen in respectievelijk 3C en 4D.

ZATERDAGVOETBAL

2A OFC – AMVJ 2-3 (1-0) Het was zaterdag zeker geen goede wedstrijd van AMVJ dat op bezoek was bij OFC in Oostzaan. Vooral in de eerste helft was er veel balverlies voor de Amstelveners. De thuisploeg profiteerde hiervan en scoorde 0-1. In het begin van de tweede heft werd het zelfs 2-0. Op wilskracht kwam de ploeg van trainer Kumar terug. Luc Hofstra was verantwoordelijk voor de 1-2 en een ontketende Moamar zorgde met twee goals dat de drie punten toch mee gingen naar Amstelveen.

3C Maarssen – Amstelveen Heemraad 5-1 (2-1) In Maarssen was het voor derdeklasser Amstelveen Heemraad geen prettige middag. De ploeg leed een forse 5 – 1 Nederlaag. Toch begon Amstelveen best aardig. Aan beide kanten waren er wat kansjes en na een kwartier spelen ging Michael Coster over de knie en gedecideerd wees de scheidsrechter naar de stip. Maxim Perels schoot de strafschop strak binnen en Amstelveen stond op een 0-1 voorsprong. Binnen 7 minuten was het echter weer gelijk. Na ruim een half uur spelen moest Maarssen met 10 man verder, omdat Ferdi Vrede zijn 2e gele kaart incasseerde. Met 10 man bleef Maarssen het betere van het spel houden en vlak voor rust kwam Maarssen op 2-1 voorsprong. De tweede helft was volledig voor Maarsen en de thuisploeg scoorde nog 3 maal. Amstelveen Heemraad bezet op de ranglijst nu een voorlaatste plaats met 0 punten uit 4 gespeelde wedstrijden.

$E Zuidoost United - RODA ´23 1-11 (0-5)] et zaterdagteam van RODA ’23 is goed op koers in de competitie. In de Bijlmermeer werd Zuidoost United aan flarden geschoten. Na een ruststand van 0 – 5 zegevierde RODA ’23 uiteindelijk met de monsterscore van 1 – 11. Doelpuntenmakers: Melvin Joling (echte hattrick 3x), Robin Visser (3x), Kees Rikers (2x) en Jesper Hottentot, Ivo Lieveld en Justin Groenen(allen 1x)

Overige uitslagen: 4E RKAVIC – Ouderkerk 3-3; 4E Sporting Martinus – De Vecht 2-6.

ZONDAGVOETBAL

2B PVCV- RKSV RODA '23 2 - 4 (1-2) RODA ´23 heeft zondag een 2-4 overwinning behaald tegen PCVC in Vleuten. Daan van Ginkel bracht RODA op 0-1 voorsprong. Maar kort daarna kwam de thuisploeg langszij; 1-1. Voor rust wist RODA toch weer een voorsprong te nemen door een doelpunt van Tex Koster. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg toch wederom op gelijke hoogte, 2-2. Maar daarna besliste RODA de wedstrijd in zijn voordeel door doelpunten van Tex Koster en Quint Piris.

3C ZSFO/WMS – Sporting Martinus 2- 1 (1-0) De overwinning van ZSGO/WMS tegen Sporting Martinus was verdiend omdat de Amsterdammers iets meer balbezit hadden. Met een afstandsschot werd het 1-0 voor de thuisploeg. Direct na rust maakte Mitchel Senft met een kopbal na een goede hoekschop gelijk, 1-1. Dankzij een fraaie goal won de thuisploeg uiteindelijk de wedstrijd met 2-1. Martinus leed daarmee de eerste competitienederlaag.

4D OSC – NFC 3-2 (1-2) In de vierde klasse D was er opnieuw verlies voor NFC dat een slechte wedstrijd speelde. Toch opende het de score dankzij Douwe Eekleschot, 0-1 maar na geklungel was het weer 1-1. Kort voor rust maakte Murat Atja 1-2 maar in de resterende tijd trok OSC de zege naar zich toe door 2x te scoren. Eindstand, 3 – 2.

5C Nautilus – DIO 1 - 0In 5c mocht Nautilus eindelijk het zoet der overwinning smaken. DIO werd met 1 – 0 verslagen.