Amstelveen Heemraad scoorde 3 maal, maar dat bleek niet voldoende.
Amstelveen Heemraad scoorde 3 maal, maar dat bleek niet voldoende. Hans van Beek

Amtelveen Heemraad verliest in slotfase; weer zege voor RODA ´23

8 oktober 2018 om 11:19 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ haalde zaterdag 6 oktober in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal de eerste overwinning. Amstelveen Heemraad verloor voor de derde keer in de derde klasse. In het zondagvoetbal pakte het gepromoveerde RODA ´23 zondag 7 oktober voor de twee maal een zege in de tweede klasse.

ZATERDAGVOETBAL

2A EDO – AMVJ 1-2 (1-2) Geen van beide teams kwamen tot grote hoogte. Er waren nauwelijks hoogtepunten en het duel hobbelde voort in een laag tempo. EDO opende de score toen een vogelvrije aanvaller zonder al te veel moeite kon binnen koppen, 1-0. Maar ondanks et feit dat de Amstelveense ploeg niet echt in vorm was vielen er nog voor rust twee AMVJ-goals. Na een aanval over rechts zette Dennis Frijn voor en scoorde Rene Boer 1-1. Op slag van rust bepaalde Thijs de Graaf de ruststand en tevens de eindstand op 1-2.

3C Amstelveen Heemraad - Buitenboys 3-4 (1-2) Het begon nog goed voor Amstelveen. Na 21 minuten kopte Furgel Fabies een corner van Hicham Lechkar snoeihard achter de keeper van Buitenboys. Maar drie minuten daarna was het weer gelijk. Vijf minuten later kwam Buitenboys op voorsprong. Met 1-2 ging de rust in. Na rust begon Amstelveen goed en creëerde wat kansen. Na een uur voetballen ging Hicham Lechkar eraf met rood en moest Amstelveen met 10 man verder. Kort daarna ging ook een Buitenboys-speler met zijn tweede gele kaart naar de kant. Uit een vrije trap van Michael Coster kopte Jochem van Leeuwen de gelijkmaker binnen. Drie minuten kopte Furgel Fabies de bal in het doel van Buitenboys. Lang plezier hadden de Amstelveners niet van de voorsprong, want een minuut later lag de gelijkmaker alweer achter Mike Lesmeister, 3-3. In de vierde minuut blessuretijd viel de winnende goal voor Buitenboys.

4E RODA ’23 – Sporting Martinus 4-0 (1-0) RODA ’23 versus Sporting Martinus is geëindigd in een overtuigende 4-0 zege voor de Bovenkerkers. Bij rust had RODA al een 1-0 voorsprong, een doelpunt gescoord door Dennis Spitteler. In de tweede helft zette RODA ’23 de goede lijn voort. Jesper Hottentot zorgde er met twee goals er voor dat het 3-0 werd en Robin Visser bepaalde de eindstand op 4–0.

Ouderkerk – Z.O. United 3-1 (1-1) Ouderkerk was de hele wedstrijd sterker maar kwam eerst met 0-1 achter. Martijn de Bruin zorgde voor de gelijkmaker, 1-1. De Bruin was na rust ook verantwoordelijk voor de 2-1. Roman bepaalde de eindstand op 3-1.

ZONDAGVOETBAL

2B RODA ’23 – DWS 2-1 (0-0) De wedstrijd tussen het thuisspelende RODA ’23 en DWS kende een doelpuntloze eerste helft. De weinige kansen die de twee ploegen in de eerste helft kregen leverden geen goals op. In de tweede helft nam het Amsterdamse DWS met 0-1 de leiding. RODA liet dat niet op zich zitten. Kort na het DWS-doelpunt kopte Sven van Beek voor RODA ’23 de gelijkmaker binnen, 1 – 1. Twaalf minuten voor het einde pakt RODA ’23 de zege. Quint Piris scoort in de 77ste minuut, 2 – 1.

3C Sporting Martinus – Bloemendaal 1-0 (0-0) Opnieuw een nipte overwinning voor Sporting Martinus. Misschien niet in een geweldige wedstrijd maar de volle drie punten werden binnen gehouden. De enige goal viel kort na rust toen Raymond Wismeijer een van zijn gevaarlijke hoekschoppen los liet en Yvo Bary kon binnen koppen.

3C Real Sranang – Ouderkerk 2 – 1 Scoreverloop: 1 – 0; 1 – 1 (Laurens van Beek) 2 - 1

4D NFC – RCH 2 – 4