Golfbaan AOC
Golfbaan AOC Taco Jelgersma

Iedereen welkom op volledig gerestaureerde Golfbaan Amsterdam Old Course

20 september 2018 om 11:13 Sport/sport Deel je nieuws

De Amsterdam Old Course (AOC), de vereniging die speelt op een van de oudste golfbanen van Nederland, opende zaterdag 15 september met trots drie vernieuwde holes in een glooiend landschap in de schaduw van de Johan Cruijff ArenA. Deze aanwinst vormt het sluitstuk van een ingrijpende baanrestauratie die in 2012 in gang werd gezet. Op veel plekken is de natte veengrond vervangen. Het resultaat is een droge, afwisselende en uitdagende 9-holes baan in een parklandschap die het hele jaar bespeelbaar is. Op de baan zijn gastspelers van harte welkom. Het café-restaurant in het charmante riet bedekte clubhuis uit 1935 is niet alleen bij golfers een populair adres voor lunches en diners, maar ook bij fietsers, wandelaars, zakenmensen en andere gasten. Ook vele Amstelveners hebben de weg naar de Old Course reeds gevonden. 

De AOC is niet alleen vanwege deze open Amsterdamse sfeer meer dan een golfclub. De rustieke 'groene long' tussen Station Duivendrecht en de ArenA, kent een grote diversiteit aan bomen en planten en zeventig vogelsoorten, waaronder de torenvalk en de ijsvogel. De vos loopt er rond en er is een aantal zeldzame reptielen en vissoorten gesignaleerd. Dankzij intensief natuurbeheer kreeg de club in 2017 het internationale GEO-duurzaamheidscertificaat. 

Even divers als de flora en fauna zijn de 450 leden van de AOC: van zakenmannen en -vrouwen en bohemiens tot pensionada's en studenten. Van 80-plussers tot jeugd spelers onder de tien. De vele activiteiten in en rondom het karakteristieke, sfeervolle clubhuis worden georganiseerd door enthousiaste leden zelf. 

Meer informatie: www.amsterdamoldcourse.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie