Amstelveen Heemraad scoorde 9 maal.
Amstelveen Heemraad scoorde 9 maal. Hans van Beek

Amstelveen tankt vertrouwen, ondanks uitschakeling bekertoernooi

17 september 2018 om 11:17 Sport/sport

AMSTELVEEN Met de wetenschap dat het bekertoernooi er na de poulefase op zit ging Amstelveen Heemraad richting de zaterdagafdeling van AGB. Amstelveen won met maar liefst 0-9. Ondanks de uitschakeling in het bekertoernooi tankte Amstelveen daarmee vertrouwen voor de reguliere competitie die komend weekend van start gaat.

De nederlaag tegen Kon. HFC in de 1e wedstrijd bleek achteraf bepalend voor de uitschakeling, want de ploeg uit Haarlem haalde de volle buit binnen uit de drie wedstrijden in de poule.

Amstelveen ging tegen AGB voortvarend van start en binnen 5 minuten hadden er al twee goals moeten vallen. Giorgio Sanches haalde de achterlijn, maar zijn voorzet kwam niet bij Maxim Perels, omdat deze onderuit werd getrokken. Kort daarop was het Kevin Nlandu die de openingstreffer had moeten maken, maar hij schoot naast. Na negen minuten de goal. Reshad Haidari bereikte met een bekeken steekpass Giorgio Sanches, die hield het overzicht en Maxim Perels tikte binnen. Een kwartiertje later waren het dezelfde hoofdrolspelers als bij de eerste goal. Weer was het Maxim Perels die aan het eind stond. Vier minuten later kon Perels zijn hattrick bijschrijven. Nu was Michael Coster de aangever. Reshad Haidari schoof een minuut later al de 0-4 binnen en kort voor rust schoot Kevin Nlandu de 0-5 op het niet aanwezige scorebord.

Na rust hetzelfde patroon. Amstelveen in de aanval, maar niet altijd even zuiver. AGB deed wat het kon, maar was onmachtig. Binnen een kwartier waren er diverse mogelijkheden om de score snel op te laten lopen, waarbij de paal en lat ook erg in de weg stonden. Na 20 minuten voetballen in de tweede helft viel pas de 0-6. Furgel Fabies benutte de strafschop, gegeven na een handsbal. Zeven minuten later de 0-7 door Naole Gurmesa, die een niet goed verwerkt schot door de keeper binnentikte. Daarna tilde Michael Coster en nogmaals Naole Gurmesa de eindstand naar 0-9.

Met deze overwinning eindigt het bekertoernooi, maar ook de voorbereiding. Volgende week start de competitie. De ploeg van Laurens ten Heuvel gaat op bezoek bij Laren '99 in de 3de klasse C. AGB krijgt Overamstel op visite in de 4de klasse D.