Bram van der Vlugt en Nettie Blanken spelen samen in voorstelling 'Vasalis'.
Bram van der Vlugt en Nettie Blanken spelen samen in voorstelling 'Vasalis'. Bob Bronshoff

Try out van stuk over Vasalis in Griffioen

14 september 2018 om 07:30 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Het intrigerende leven en de schitterende gedichten van M. Vasalis staan centraal in de nieuwe theatervoorstelling 'Vasalis, Altijd Vandaag'. Het wordt gespeeld door de rasacteurs Bram van der Vlugt en Nettie Blanken. Een try out van de voorstelling is zaterdag 15 september te zien in theater Griffioen in Uilenstede.

Actrice Nettie Blanken werd ooit verliefd op het werk van Vasalis, één van de meest bewonderde dichters van ons land en winnares van de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs. Als psychiater, maar vooral als mens, kende Vasalis de zielenroerselen van de mens als de beste. Volgens de theatermakers leent haar poëzie lzich bij uitstek om op muziek gezet te worden. Behalve haar gedichten spelen ook haar eigen worstelingen met het leven en met het schrijven een grote rol in de voorstelling.

De theatertekst van 'Vasalis, Altijd Vandaag'. werd geschreven door Janine Brogt. Ze is bekend van haar boekbewerkingen als 'Liefde Levenslang' en 'Twee Vrouwen'. Regisseur is Gerardjan Rijnders. De muziek is geschreven en wordt gespeeld door Floris van der Vlugt (de zoon van Bram).

De try out van de voorstelling begint zaterdag 15 september om 20.30 uur, toegang 19,50 euro.

Voor meer informatie: www.griffioen.vu.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie