Afbeelding
Museum Van der Togt

Kinderworkshop 'Ruimtevaart in het museum'

25 augustus 2018 om 08:00 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Museum Jan van der Togt houdt zondag 16 september van 11.00 tot 13.00 uur een gratis workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar, onder de noemer 'Ruimtevaart in het museum'. De aanleiding voor deze workshop is de tentoonstelling van Frans en Marja de Boer Lichtveld die nu in het museum te zien is.

Frans en Marja de Boer Lichtveld vormden 45 jaar lang een kunstenaarsduo. In de jaren '60 waren de kunstenaars gefascineerd door de ontwikkelingen in de ruimtevaart: de eerste mens op de maan. Zo maakte Frans ruimtevaartuigen en space-objects. Voorbeelden van deze futuristische kunstwerken zijn op de tentoonstelling te zien.

Kinderen kunnen meedoen om een een maanlandschap in te richten met hun eigen ruimte-objecten. Het museum zorgt voor de benodigde materialen. Eerst vertelt Marja de Boer Lichtveld kort over het werk van haar en Frans. Daarna ga de deelnemers aan de slag.

Vooraf aanmelden onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer is noodzakelijk. Dat kan via educatie@jvdtogt.nl of 020-641.5754. Er zijn 25 plaatsen.

Museum Jan van der Togt staat aan Dorpsstraat 50. Toegang 10 euro (kinderen tot 12 jaar en houders Museumkaart, ICOM en Rembrandtkaart gratis. Voor meer info: www.jvdtogt.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie