Vaartocht naar Fort Edam langs Pampus
Vaartocht naar Fort Edam langs Pampus Rederij het IJ

Met de boot naar Fort Edam

20 augustus 2018 om 15:01 Nieuws Deel je nieuws

Op woensdag 29 augustus organiseren Rederij het IJ en SEGA (Stichting Educatieve vaartochten Groot Amsterdam) een speciale vaartocht naar het Fort bij Edam. Een prachtige vaartocht over het weidse Markermeer naar één van de best bewaarde onderdelen van de Stelling van Amsterdam.

Sluit de zomervakantie af met een leuk dagje uit voor de hele familie. Tijdens de vaartocht vaar je langs de diverse forten van de Stelling van Amsterdam, zoals Vuurtoreneiland en Forteiland Pampus. Vanaf het panoramadek van de Stortemelk heb je een prachtig uitzicht, terwijl je kunt genieten van een drankje en hapje uit de kombuis. Kinderen kunnen het bordspel ‘Soldaat op de Stelling’ spelen. Na 2,5 uur kom je aan in het pittoreske Edam voor een bezoek aan het Fort bij Edam. Het fort heeft meerdere ingerichte vertrekken waardoor het verhaal van het fort en de Stelling van Amsterdam op een beeldende manier wordt uitgelegd. Voor kinderen is er een leuke speurtocht aanwezig. Na het bezoek kun je mee terugvaren en ben je rond 18.00u weer terug in Amsterdam. Of je kunt het stadje bezoeken en per streekbus of fiets terug naar Amsterdam gaan.

Kaarten a €27,50 per persoon voor een retour of €21,50 voor een enkele reis (inclusief bezoek Fort) kunnen gekocht worden via www.rederijhetij.nl/edam.

schip Stortemelk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie