Afbeelding
Aangeleverd

Lab C: de nieuwe creatieve broedplaats van Amstelveen

4 april 2023 om 15:00 Activiteiten

AMSTELVEEN Een nieuw initiatief van Platform C krijgt vanaf donderdag 13 april handen en voeten: Lab C. Het project is erop gericht om jongeren tussen 14 en 25 jaar aan de slag te laten gaan binnen hun interessegebieden, om samen te werken en culturele en creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Plaats van handeling is de voormalige Kunstuitleen. Jongeren kunnen daar wekelijks op donderdag en vrijdag gratis binnenstappen. Lab C wordt vooralsnog alleen in april en mei opengesteld; daarna worden verdere plannen bekeken, onder meer op basis van eerste ervaringen en opborrelende nieuwe ideeën. 

DOEL VAN LAB C

Corona ligt gelukkig achter ons, maar de gevolgen zijn nog steeds voelbaar. Madeleine Heijligers, directeur-bestuurder van Platform C: “Door corona hebben jongeren gedurende lange tijd veel moeten missen op onder meer sociaal gebied, ontspanning en cultuur en waren zij voornamelijk op zichzelf aangewezen. We willen een inhaalslag bieden en hen stimuleren om aan de slag te gaan met hun eigen interesses, om open te staan voor feedback, en culturele en creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Aangezien samenwerking hierin een belangrijke factor is, kunnen zij ook hun communicatieve en sociale vaardigheden versterken.”

SAMEN MAKEN EN ERVAREN

Elke donderdag en vrijdag in april van 16.00 tot 20.00 uur kunnen jongeren binnenstappen op Stadsplein 99 in het gebouw waar de Kunstuitleen was gehuisvest. Ze worden ontvangen door professionele coaches. Hoe belangrijk is dat? Madeleine Heijligers: ”Deze locatie op de begane grond is een creatieve en inspirerende omgeving met een open sfeer, toegankelijk, zeer geschikt om elkaar te ontmoeten en culturele activiteiten te ontplooien. Jongeren hoeven niet het hele gebouw door. Ervaring leert dat toegankelijkheid een belangrijk criterium is. Ze komen binnen met hun eigen ideeën en worden professioneel begeleid door onze docenten en coaches. Wat daarbij telt is niet zozeer het eindresultaat, maar het proces: samen maken en ervaren.”

MOGELIJKHEDEN

Lab C biedt op dit moment DJ Lab, het Mode Lab en het Podcast Lab, dus jongeren kunnen naar hartenlust muziek mixen, beats produceren, video-podcasts maken of kleding pimpen (op een duurzame manier), eventueel voorafgegaan door concrete workshops. Het culturele laboratorium van Platform C is ingericht met de nieuwste snufjes en technieken. Het laatste nieuws is te volgen op de website platform-c.nu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie