Afbeelding
Bosmafotografie

Tuinvereniging Langs de Akker viert 50-jarig bestaan (+1)

30 augustus 2022 om 08:00 Activiteiten

AMSTELVEEN Als Tuinvereniging Langs de Akker eindelijk haar jubileum kan vieren, wegens corona een jaar later dan de officiële datum, is het uitpakken geblazen. De 185 hobbytuinders waren 27 augustus klaar voor een daverend feest. Dé gast van die dag was burgemeester Tjapko Poppens. Hij zou de feestgangers toespreken. Toen hij zich na een rondleiding over het complex onder de toegestroomde leden bevond, klonk uit de mond van een zangeres in vele toonaarden zijn naam, als om hem de ruimte te bieden zijn woordje te doen. Deze burgemeester bepaalt echter zijn eigen tijd. Hij liet zich dan ook niet haasten. 

Aangekondigd door voorzitter Ruud van Ommen volgde een toespraak over paradijselijke omstandigheden. Bij de tuinvereniging kan worden genoten van het vele groen. Het ruisen van de wind door de bomen kan worden gehoord. De Stiltetuin is een plek om te genieten. Vergeten groenten kunnen hier groeien en daarmee onthulde de burgemeester zijn Wageningse achtergrond. Er is altijd wat te doen maar tijdens de jubileumviering zagen de gasten er netjes uit; de werkkleding was thuis gebleven. Over 49 jaar kan er weer een groots jubileum zijn. Een rekensommetje: zou hij daar nog bij kunnen zijn? Na deze woorden volgde een optreden van de ‘Lonely Knuckle’ met zang en gitaar. 

In de middag was er een roofvogelshow. Prachtige dieren passeren de revue: diverse uilen, twee buizerds – wat een prachtige vogels zijn dat! Een arend, twee neushoornvogels met kromme snavels. Kinderen, maar ook volwassenen werden uitgenodigd om een vogel op hun arm te laten landen. Het geheim zit hem in telkens een hapje voer dat aan het dier de kunsten ontlokt. Na deze spectaculaire show brak de tijd aan voor een gevarieerd buffet, opgeluisterd door een optreden van zanger Peter Marnier. Het was een mooi feest dat de hobbytuinders nog lang zal heugen.

Maria Vlaar


Veel belangstelling voor de roofvogelshow. Foto - Bosmafotografie


Het publiek wil de vogels wel aanraken. Foto - Bosmafotografie


De burgemeester houdt een toespraak. Foto: Aangeleverd


Dit uiltje is zeer geïnteresseerd in de camera. Foto: Bosmafotografie


Voor een hapje doen deze vogels alles. Foto: Bosmafotografie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie