Maurice Swirc.
Maurice Swirc. Foto: Claudia Kamergorodski

Literair Café 102 ontvangt journalist en schrijver Maurice Swirc

15 augustus 2022 om 09:00 Activiteiten

AMSTELVEEN Maurice Swirc komt donderdag 25 augustus naar Literair Café 102 in Bibliotheek Amstelveen aan het Stadsplein. Van 19.30 tot 21.00 uur vertelt hij over zijn boek ‘De Indische doofpot’ en is het mogelijk met hem in gesprek te gaan.

Samen met boekhandel Libris Venstra ontvangt de Bibliotheek regelmatig inspirerende auteurs die staan te popelen om met hun lezers in gesprek te gaan over hun nieuwste werk. Maurice Swirc is onderzoeksjournalist, gespecialiseerd in mensenrechten. Hij schrijft voor De Groene Amsterdammer en NRC. Hij schreef eerder het boek over Joodse gemeenschappen: ‘Altijd Mazzel’. Een wereldreis langs Joodse gemeenschappen.

In ‘De Indische doofpot’ onthult Maurice Swirc dat de oorlogsmisdaden die Nederlandse militairen tussen 1945 en 1949 pleegden stelselmatig in de doofpot werden gestopt. Door intimidatie van klokkenluiders, door bewijsmateriaal te vernietigen en onderzoek te traineren. Verjaring van de misdaden moest vervolging onmogelijk maken. Maurice Swirc schreef het boek vanuit historisch-juridisch perspectief en raadpleegde tal van bronnen, waaronder documenten met de status ‘geheim’. Ada Ruiter van Libris Venstra en Anton Furnée van de Bibliotheek Amstelland gaan met hem in gesprek.

Toegang voor leden 7,50 euro. Niet-leden betalen 10 euro (inclusief kopje koffie of thee). Meer informatie op: www.debibliotheekamstelland.nl


Foto: Aangeleverd

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie