De vaartocht duurt anderhalf uur.
De vaartocht duurt anderhalf uur. Aangeleverd

Bosactiviteiten voor jong en oud

4 juli 2022 om 15:10 Activiteiten

AMSTELVEENDeze maand zijn er allerlei activiteiten in het Amsterdamse Bos voor jong en oud. Zo is er zaterdagavond 9 juli om 19.30 uur een stiltewandeling van ongeveer anderhalf uur. Al lopend door het Bos beleven de deelnemers hun innerlijke stilte en komen ze tot rust. Na de wandeling is er gelegenheid om ervaringen te delen, of stil te blijven met een kopje thee of koffie. De wandeling is geschikt voor wandelaars ouder dan 18 jaar en begint bij De Boswinkel. Kijk voor alle informatie en tickets op de De Boskalender op www.amsterdamsebos.nl.

PEUTERS IN HET WILD Peuters die van de natuur houden kunnen meedoen  met Peuters in het Wild op woensdagochtend 13 juli van 10.00 tot 11.30 uur. Ze gaan tijdens een natuuravontuur in het Amsterdamse Bos bijvoorbeeld op onderzoek met vergrootglaasjes, speuren naar dierensporen en zo ontmoeten ze wormen en pissebedden. Of ze bouwen huisjes voor de kabouters. Elke maand is er een ander thema. Na de ontdekkingstocht wordt afgesloten met een mooi voorleesverhaal of wordt een kunstwerk gemaakt met natuurlijke materialen. Geschikt voor peuters van 2 tot en met 4 jaar en ouders. Meedoen kost  9,50 euro per peuter. Ouders/begeleiders gratis. Het avontuur staat onder leiding van Natuur is een Feest. Peuters in het Wild gaat altijd door, ook als het regent. Dat kan juist extra leuk zijn. Kijk voor alle informatie en tickets op De Boskalender op www.amsterdamsebos.nl.

VAARTOCHT Hoe ziet het Amsterdamse Bos eruit vanaf het water? Zaterdag 16 juli vaart De Fluistervink af om 19.30 uur voor een anderhalf uur durende vaart. Voor alle informatie en tickets zie De Boskalender op www.amsterdamsebos.nl.

SPEURTOCHT Gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar kunnen altijd de Soekky speurtochten doen. Download daarvoor de Soekky Stories App. De speurtocht is tot 15.00 uur af te halen en kost 6 euro. De tocht is op eigen initiatief en start in De Boswinkel aan Bosbaanweg 5. Daar is ook informatie verkrijgbaar. De Soekky speurtocht voor oudere kinderen begint bij De Duizendmeterweg.
De Boswinkel is telefonisch bereikbaar op 020-2517840. Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.


Peuters in het Wild is voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar. Bijschrift - Aangeleverd

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie