Amstelkids-journaal: Waarom komen kinderen uit andere landen naar Amstelveen?

4 juli 2022 om 13:04 Activiteiten

AMSTELVEEN Deze week komt het vijfde Amstelkids journaal uit. Deze keer gaat het journaal over de vele kinderen die met hun families uit andere landen naar Amstelveen komen. Er wonen momenteel mensen van 139 nationaliteiten in Amstelveen.

Van over de hele wereld komen mensen voor langere tijd naar Amstelveen. Zij brengen dan hun kinderen mee. Die moeten vaak wel wennen aan de nieuwe omgeving, een andere taal en andere gewoontes. Het Amstelkids-journaal praat met deze kinderen over hun ervaringen. Hoe zijn ze in Amstelveen terecht gekomen en hoe bevalt het leven in Nederland? Ook gaan de reporters op bezoek bij raadsleden, de Taalschool en een Oekraïense familie. 

Het Amstelkids-journaal wordt naar alle basisscholen in Amstelveen gestuurd en kan worden bekeken in de klas. Ook zal dit journaal vanaf deze week gaan draaien bij RTVA.  

De kinderkrant Amstelkids is opgericht in april 2020. De krant wordt vijf keer per jaar op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel verspreid. Het eerste Amstelkids (Sinterklaas)journaal werd gemaakt in november 2020. Alle kinderen in Amstelveen van 7 tot 13 jaar oud kunnen zich opgeven om mee te werken aan het journaal of aan de krant.

Kijk voor meer informatie op www.amstelkids.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie