In 2008 werden huizen in meerdere straten gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. Dit is op de hoek van de Noorddammerweg en de St. Urbanusstraat.
In 2008 werden huizen in meerdere straten gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. Dit is op de hoek van de Noorddammerweg en de St. Urbanusstraat. Google

Met Google Street View terug in de tijd in Bovenkerk

1 augustus 2022 om 13:00 Achtergrond

AMSTELVEEN Wie regelmatig Google Maps gebruikt is ongetwijfeld ook bekend met Street View waarmee de straten van de wegenkaart ook op foto’s te zien zijn. Veel mensen vinden dat handig om de verkeerssituatie rond hun reisdoel te bestuderen.

In de kaart van Google Maps staat rechtsonder een tekening van een geel poppetje. Door erop te klikken kan het over de kaart gesleept worden tot de straat waar het om gaat en dan zijn zowel de straat als de omgeving op foto’s te zien. Google zorgt ervoor dat de foto’s zo actueel mogelijk zijn. Regelmatig rijden de auto’s met een fototoestel op het dak door de straten om verandering van de verkeerssituatie vast te leggen. Aangezien Google dat al vijftien jaar doet, is er inmiddels een mooi fotoarchief ontstaan.

Hoe zag Amstelveen er zo’n vijftien jaar geleden uit? In deze zomerserie laten we per wijk de grootste verschillen zien.

Vandaag Bovenkerk.


Bijna alle woningen zijn verdwenen in de St. Urbanusstraat. De boom op de hoek is bewaard gebleven. Google


De Zetterij in 2009 en nu: Het kantoor van het Amstelveens Nieuwsblad heeft plaatsgemaakt voor sportschool Gym3. Foto: Google


De bedrijventerreinen zijn inmiddels ook veranderd en sommigen flink gegroeid. Foto: Google

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie