Afbeelding
Pixabay

Pinoké verliest eerste wedstrijd in finale om landstitel

27 mei 2022 om 10:19 Hockey

AMSTELVEEN De hockeyers van Pinoké uit Amstelveen hebben donderdag de eerste wedstrijd om de landstitel in de hoofdklasse verloren. Op het Pinoké-complex in het Amsterdamse Bos verloor de thuisploeg na shoot-outs met 3-0 van titelverdediger HC Bloemendaal. Het duel was na de reguliere speeltijd in 3-3 geëindigd. Zaterdagmiddag staat het tweede duel om de landstitel in en tegen Bloemendaal op het programma. Bij winst voor Bloemendaal prolongeren zij de titel. Wint Pinoké, dan volgt zondagmiddag een beslissende wedstrijd, eveneens in Bloemendaal.

Voor de hockeyers van Pinoké is het voor het eerst dat ze in de finale van de play-offs om de titel staan. De ploeg hield lang stand tegen de titelverdediger, maar ging uiteindelijk toch ten onder.

Thierry Brinkman zette Bloemendaal in het eerste kwart van een levendige wedstrijd op voorsprong. Hij nam een hoge bal goed aan en schoot in de verre hoek raak. Alexander Hendrickx trok met zijn tweede strafcorner de stand gelijk. In het tweede kwart nam Pinoké de leiding door een treffer van Niklas Wellen, maar Tim Swaen zorgde uit een strafcorner voor de 2-2-ruststand.

In het derde kwart was Hendrickx opnieuw trefzeker uit een strafcorner voor de thuisploeg van coach Jesse Mahieu. Bloemendaal kreeg echter in de slotminuut na het aanvragen van de videoscheidsrechter ook nog een strafcorner na gevaarlijk spel. Arthur Van Doren nam de bal niet goed aan, maar wist in tweede instantie alsnog de 3-3 te scoren.

In de shoot-outs maakte Bloemendaal het vervolgens overtuigend af. In de shoot-outs misten Niklas Wellen, Marlon Landburg en Daan Bonhof voor Pinoké. Voor Bloemendaal scoorden Jorrit Croon en Thierry Brinkman. De winnende treffer was van Florian Fuchs.