Afbeelding
Eigen foto

HV Myra zet belangrijke stap naar verduurzaming met ledverlichting

2 juni 2020 om 09:35 Hockey

AMSTELVEEN Voor sportverenigingen zijn het nog steeds spannende tijden. Waar het gesprek van de dag vooral nog gaat over wat wel en niet kan en hoe hockeyen veilig kan met de 1,5 meter-regel, is het tegelijkertijd cruciaal om ook de toekomst scherp in de gaten te houden. Hockeyvereniging Myra combineert kortetermijnhandelen met de overstap op led-verlichting, gericht op verduurzaming van de club en haar omgeving.

Nils mulder, voorzitter van HV Myra, licht toe: “Natuurlijk zijn wij in deze tijden vooral bezig met de hockeysport zelf en alles wat daarbij komt kijken nu we nog steeds met corona-maatregelen te maken hebben. Naast dat onze leden heel graag weer volop willen spelen, zijn zij ook bezig met de vereniging zelf. We zien mooie initiatieven waaronder storting van team-potten in de clubkas en het verkopen van Myra-artikelen, waarvan de opbrengst geheel naar de vereniging gaat – zo doen we het samen en dat maakt me echt supertrots. Eerder brachten we onze voorraden naar de voedselbank, omdat we het ook belangrijk vinden in de samenleving te staan en buiten de club iets bij te dragen. ”Een grote investering voor de lange termijn doen lijkt in deze tijden misschien niet direct een logische stap. Op Myra wordt momenteel led-verlichting geïnstalleerd bij de drie watervelden. “Vorig jaar namen we samen met de stichting Hockeypark Myra de beslissing om met led-verlichting, die wij inmiddels ook in het clubhuis hebben, een lange termijn verduurzaming in te zetten. Mede dankzij subsidies van rijksoverheid en gemeente Amstelveen, is Myra in deze toch uitdagende tijd in staat zo’n stap in zowel kwaliteit als duurzaamheid te zetten”, vervolgt Mulder.

EFFICIËNT Led-verlichting biedt gelijkmatig en helder licht (zoals daglicht) en met een waarde van 300 lux voldoet Myra zelfs aan de KNHB-eisen voor wedstrijden van de nationale ploegen. De verlichting is dimbaar, laag in onderhoudskosten en wordt bediend per app en kan dus exact geprogrammeerd worden tijdens speeltijden. De besparing op elektriciteitskosten zal daardoor voor de hockeyvereniging uiteindelijk rond de 60% liggen.

“Het is een heel schouwspel om de installatie tot stand te zien komen,” vertelt mulder. “Het is zware techniek en we kijken met volle bewondering naar de acrobaat-installateurs aan het werk. Gelukkig werken zij overdag zodat de teams die ’s avonds trainen er weinig last van hebben. Onze leden kunnen straks genieten van veel beter kunstlicht, dalende energiekosten en daarnaast dragen we als HV Myra een steentje bij aan een duurzamere Amstelveense samenleving!”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie