Het bestuur van EHBO-vereniging Amstelveen met de nieuwe portofoons. In het midden wethouder Marijn van Ballegooijen.
Het bestuur van EHBO-vereniging Amstelveen met de nieuwe portofoons. In het midden wethouder Marijn van Ballegooijen. Gemeente Amstelveen

Nieuwe portofoons voor EHBO-vereniging Amstelveen dankzij subsidie

24 maart 2023 om 11:09 Zorg

AMSTELVEEN EHBO-vereniging Amstelveen heeft nieuwe portofoons aan kunnen schaffen met een subsidie van de gemeente. “Goed materiaal is onmisbaar als iedere seconde telt,” zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. De lokale partij BBA wees de wethouder in oktober op de problemen die de EHBO’ers hadden met de vorige verouderde portofoons. Volgens toenmalig fractievoorzitter Ruud Kootker vielen die toestellen een voor een uit. “Er zijn geen onderdelen meer beschikbaar voor reparatie en de vereniging heeft geen geld voor vervanging,” zei Kootker in oktober in de raadsvergadering.

Wethouder Marijn van Ballegooijen onderschreef toen het belang van het werk van de EHBO-vereniging en zegde toe contact te laten opnemen om na te gaan hoe de gemeente de vereniging kan bijstaan. Dat heeft geresulteerd in de subsidie voor de aanschaf van nieuwe portofoons.

De EHBO vereniging is actief op verschillende evenementen in Amstelveen zoals Koningsdag, herdenkingen of op sportclubs. Portofoons stellen de vrijwilligers in staat tegelijk met elkaar te communiceren wat niet mogelijk is met mobiele telefoons. De EHBO’ers kunnen nu dus sneller en beter handelen bij calamiteiten. “Dit kan het verschil maken bij een reanimatie in afwachting van de ambulance”, aldus Van Ballegooijen.

De huidige portofoons waren dertien jaar in gebruik en aan vervanging toe. “De nieuwe portofoons zorgen ervoor dat de EHBO vereniging Amstelveen haar werk goed kan blijven doen,” zegt Van Ballegooijen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie