Grootmoeder met kleindochter.
Grootmoeder met kleindochter. mantelzorgenmeer.nl

Mantelzorgcafé over positieve gezondheid

30 september 2022 om 07:00 Zorg

AMSTELLAND Mantelzorg & Meer houdt woensdag 19 oktober in Amstelveen een mantelzorgcafé met het thema ‘Positieve gezondheid’. Deze avond wordt samen georganiseerd met Vilans, de landelijke kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning. De avond is voor mantelzorgers die wonen in de gemeente Amstelveen, Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn of in Ouderkerk aan de Amstel.

POSITIEVE GEZONDHEID Het concept ‘Positieve Gezondheid’ gaat uit van de veerkracht en eigen regie van de cliënt. Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focust de zorg daar doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen, en de oplossing. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Gastsprekers van Vilans geven deze avond hun visie en gaan ook in gesprek met bezoekers van het mantelzorgcafé.

LOCATIE Het mantelzorgcafé is op woensdag 19 oktober om 19.30 uur in De Meent, Orion 3 in Amstelveen. De inloop is vanaf 19.15 uur. Aanmelden of meer informatie via: 020-5127250 of info@mantelzorgenmeer.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie