Merendeel besmettingen apenpokkenvirus in ons land in regio A’dam-Amstelland

2 jul, 16:00 Zorg
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay
Dit is een digitaal bewerkte foto waarop een impressie van blaasjes op de huid als gevolg van besmetting met het apenpokkenvirus wordt gegeven
Dit is een digitaal bewerkte foto waarop een impressie van blaasjes op de huid als gevolg van besmetting met het apenpokkenvirus wordt gegeven

AMSTELLAND Meer dan de helft van het aantal personen dat in Nederland besmet is geraakt met het apenpokkenvirus woont in de regio Amsterdam-Amstelland. Dat heeft de GGD bekendgemaakt. In totaal waren er tot 24 juni in deze regio 141 mensen positief getest op het virus. Landelijk waren dat er 211. Het aantal besmettingen neemt volgens het RIVM nog steeds toe en is inmiddels landelijk opgelopen naar 288. Besmettingen worden vooral gezien bij volwassen mannen die seks hebben met mannen. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar het is wel erg vervelend. Daarom is het volgens GGD Amsterdam-Amstelland goed om alert te zijn.

Het is voor het eerst dat er een apenpokkenvirus rondgaat in Europa. Tot voor kort kwamen besmettingen vooral in Centraal- en West-Afrika voor. Een deel van de besmet geraakte mannen is begin mei op het Darklands Festival in België is geweest. Dit fetisjfestival werd aangemerkt als mogelijke brandhaard.

PREMIUM
Afbeelding
Overig gisteren Amstelveen staat met straatnamen stil bij lokale historie
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 9 aug, 14:00 Overleg over extra tramhalte op nieuw bedrijventerrein Amstelveen Zuid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 16:00 Gemeente Amstelveen bereidt zich voor op aanvallen op computersystemen
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:00 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Overig 24 jul, 11:00 Nieuwe wijkagent Westwijk: Radjin Kalikadien
PREMIUM
Afbeelding
Overig 17 jul, 10:40 Kettinggesprek Matthijs de Jongh

Mis niks, lees alles van Amstelveen


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amstelveen en omliggende plaatsen met Amstelveens Nieuwsblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Amstelveens Nieuwsblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amstelveen.