Afbeelding
Pixabay

Amstelveense huisartsen voeren vrijdag 1 juli actie in Den Haag

Zorg

AMSTELVEEN Evenals huisartsen in de rest van Nederland voeren ook huisartsen in Amstelveen deze week actie als protest tegen de vele extra taken die zij op hun bord krijgen. Vrijdag sluiten ze de week af met een manifestatie op het Malieveld in Den Haag. Dan zullen de huisartsenpraktijken in de regio Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk dicht zijn, meldt Huisartsen Coöperatie Amstelland (HCA).

Met de actie op het Malieveld willen de huisartsen een krachtig signaal afgeven richting minister Kuipers dat het niet langer zo door kan gaan, stelt HCA in een brief die in veel praktijken ter info op tafel ligt. ‘De huisartsen voeren actie omdat de huisartsenzorg te lang onder druk staat en er geen aanpassingen komen om dit te verbeteren. We protesteren tegen het overvolle takenpakket en de daarmee gepaard gaande hoge werkdruk. Met deze actie willen we aan iedereen laten zien hoe belangrijk de huisartsenzorg is. Dat iedereen in Nederland terecht kan bij zijn eigen huisarts een groot goed is.’

Patiënten die op deze dag een zorgvraag hebben, die niet kan wachten, kunnen op de praktijksite van hun huisarts informatie vinden wat te doen bij spoedgevallen op 1 juli. De huisartsen hopen op begrip van alle patiënten zodat zij op deze manier kunnen strijden voor de toekomst van de huisartsenzorg.

Huisartsen Coöperatie Amstelland (HCA) vertegenwoordigt de belangen van 47 huisartsenpraktijken in de regio Amstelland. Door krachten te bundelen en ervaringen te delen werken ze aan een gezond werkklimaat, om in de toekomst nog betere zorg te kunnen verlenen aan de inwoners van regio Amstelland.

Deze week worden er door het land video’s getoond in wachtkamers en hangen er posters om aandacht te vragen voor de druk in de huisartsenzorg. Ook krijgen patiënten deze boodschap te horen via praktijkbandjes. Daarnaast worden patiënten opgeroepen om de acties te steunen via een voorbeeldbrief aan minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid.

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) verwacht dat er vrijdag velen duizenden huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners naar het Malieveld komen. De belangenorganisatie waarschuwt al langer dat de grens bereikt is van wat de huisartsenzorg aankan. Ze willen dat er concrete afspraken gemaakt worden in de zorgakkoorden zodat er de komende jaren daadwerkelijk veranderingen gaan plaatsvinden. Eerdere afspraken boden geen soelaas, aldus de LHV.

Kijk voor meer informatie over de actieweek op https://www.huisartseninactie.nl/

advertentie
advertentie