PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Cliëntenraad Huisartsenpost: ‘We zoeken contact met achterban die we een stem willen geven’

Zorg
Foto: Eddie de Blieck/BDU
3 jun 2022, 15:00
De leden van de Cliëntenraad voor de ingang van Huisartsenpost Amstelland: Frank Jelles, Nel van Mourik en Arnold Dermout Cramer.
De leden van de Cliëntenraad voor de ingang van Huisartsenpost Amstelland: Frank Jelles, Nel van Mourik en Arnold Dermout Cramer.
AMSTELVEEN

Huisartsenpost Amstelland heeft sinds oktober een eigen cliëntenraad. De raad bestaat uit drie onafhankelijke leden uit Amstelveen: Arnold Dermout Cramer, Frank Jelles en Nel van Mourik. Ze zijn enthousiast van start gegaan en zoeken nu contact met de achterban in de regio. De raad is benieuwd naar ervaringen van cliënten. “Het gaat dan niet om individuele klachten over de behandeling van aandoeningen, maar om de algemene gang van zaken zoals bijvoorbeeld de wachttijden. Ons doel is om een bijdrage te leveren aan een zo goed mogelijk werkende huisartsenpost,” aldus Nel van Mourik.

De huisartsenpost is gevestigd in Ziekenhuis Amstelland en is in de avonduren en de nacht (van 17.00 tot 8.00 uur) en in het weekend en op feestdagen (24 uur per dag) geopend. Cliënten kunnen daar na telefonische aanmelding uitsluitend terecht voor spoedeisende huisartsenzorg die niet kan wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts op de vol..

Deel dit artikel via: