Afbeelding
pixabay

Alzheimer Café in wijkcentrum Alleman: als thuiswonen niet meer gaat

13 mei 2022 om 14:51 Zorg

AMSTELVEEN In wijkcentrum Alleman wordt donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, vanaf 19.30 uur het Alzheimer Café gehouden. Inloop vanaf 19.00 uur.

Gespreksleider Jos Heeremans zal met Marloes Kompeer, casemanager dementie bij Brentano, spreken over alles wat op mensen af kan komen als thuiswonen niet meer gaat. Een naaste laten opnemen is een ingrijpende stap die mantelzorgers vaak zolang mogelijk uitstellen. Toch is het goed als zij zich alvast oriënteren en voorbereiden op opname, adviseert Alzheimer Nederland. Want mantelzorgers willen de zorg goed overdragen op het moment dat zij die zelf niet meer kunnen bieden. En het is onvoorspelbaar wanneer dat moment precies komt en het niet meer verantwoord is om thuis te wonen. Bovendien kunnen er wachtlijsten zijn. Wat moet er allemaal geregeld en voorbereid worden? Welke regelgeving en kosten gaat het om? Welke woonvormen zijn er? Hoe bereid je een naaste voor op de verhuizing? En wat verandert er voor de mantelzorger na de opname?

Marloes Kompeer zal uitleg en informatie geven over het proces van zelfstandig wonen naar opname. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen. Meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/amstelland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie