Afbeelding
Pixabay

Cursus De zorg de Baas bij Mantelzorg & Meer

4 mei 2022 om 07:20 Zorg

AMSTELVEEN Mantelzorgers zorgen intensief voor een naaste met een chronische ziekte, beperking, dementie of andere aandoening. Of het nu een kind, vader of moeder, een ander familielid, een buurvrouw of goede vriend is, het is van belang dat ze zelf ook gezond blijven. Soms is het moeilijk om de balans te bewaren en niet over grenzen te gaan. Bij de cursus ‘De zorg de baas’ leert de mantelzorger om stil te staan bij de eigen situatie en waar nodig veranderingen aan te brengen.

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten en is voor mantelzorgers uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel. De onderwerpen die aan bod komen zijn: Stilstaan bij het zorgen; Omgaan met gevoelens;  Draaglast / draagkracht; Hulp vragen;  Anders leren denken; Communicatie en assertiviteit; Verlieservaringen bij mantelzorgers.

De eerste bijeenkomst is op woensdag 18 mei van 10.30 tot 12.30 uur, Bouwerij 4-d Amstelveen (kantoor Mantelzorg & Meer). Vervolgdata zijn op 25 mei en 1, 8, 15 juni. De cursus is kosteloos.

AANMELDING Kijk voor meer informatie over deze cursus en voor aanmelding op de site van Mantelzorg & Meer of neem contact op via 020-5127250, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie