Van links naar rechts: burgemeester Tjapko Poppens, Valentine Sanders, Sophia de Rooij, Gabrielle Alink, Ariën Stigter, Pieter Heidema en Christel Ban.
Van links naar rechts: burgemeester Tjapko Poppens, Valentine Sanders, Sophia de Rooij, Gabrielle Alink, Ariën Stigter, Pieter Heidema en Christel Ban. Gemeente Amstelveen

Burgemeester Poppens dankt medewerkers ziekenhuis voor niet aflatende inzet

3 december 2021 om 15:09 Zorg

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppen heeft het personeel van Ziekenhuis Amstelland een groot compliment gegeven voor de niet aflatende inzet in de coronacrisis. Hij deed dat tijdens een bezoek dat hij aan het ziekenhuis bracht.

De burgemeester werd ontvangen door Sophia de Rooij en Paul Rotering van de Raad van Bestuur, Christel Bank (manager acute en intensieve zorg) en Ariën Stigter (chirurg) die hem rond leidden in het ziekenhuis. Via de Spoed Eisende Hulp (SEH) en de Intensieve Care (IC) eindigde de rondleiding in de sluis van de covid-afdeling. De burgemeester was onder de indruk van de ontwikkelingen die het ziekenhuis heeft gemaakt in de covid-zorg.

COVID-SLUIS Christel Bank legde uit dat het ziekenhuis de IC afgelopen zomer heeft aangepast. “In plaats van één geïsoleerde covid-afdeling, is er nu een covid-sluis per drie kamers. Hierdoor kunnen verpleegkundigen flexibel wisselen van werkveld zodra dat nodig is en blijft de IC, bij toenemende intensieve covid-zorg, toegankelijk voor reguliere zorg. Verpleegkundigen worden daar op getraind, maar het omschakelen blijft zwaar.”

GEEN BEZOEK Bij de covid-afdeling vroeg de burgemeester een verpleegkundige hoe zij deze tijd ervaart: “Wat ik het zwaarste vind, is dat mensen geen bezoek kunnen ontvangen. Dat maken we goed met een dagelijks telefoontje of video bellen naar het thuisfront,” vertelde zij. Bezoek op de covid-afdeling is moeilijk te organiseren, omdat de mankracht ontbreekt om dit goed te begeleiden. Bovendien blijft het besmettingsgevaar groot.

“Covid blijft in onze samenleving,” legde Sophia de Rooij uit. “En daar moeten we als maatschappij mee door.” Ariën Stigter pleit voor een plan om covid in de zorg te normaliseren, zodat ze niet steeds van golf op golf moeten acteren.

De burgemeester zei bij de afsluiting van zijn bezoek dat hij diep onder de indruk was van de professionaliteit van de zorgverleners in het ziekenhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie